Festival krijgt ruim 3.700 leerlingen en docenten op bezoek.
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De zesde editie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam (CIFFR), een samenwerking tussen International Film Festival Rotterdam (IFFR) en de Curaçaose goededoelenstichting Fundashon Bon Intenshon, komt eraan.

redturtle

Van woensdag 5 tot en met zondag 9 april staat het eiland weer in het teken van film. ,,Het festival is niet alleen voor volwassenen maar ook voor de jeugd”, meldt de organisatie met klem. Elk jaar biedt het festival speciale schoolvoorstellingen aan voor de bovenbouw van het funderend onderwijs (basisschool) en alle leerjaren van het voortgezet onderwijs.
Dit jaar hebben maar liefst 30 scholen van Bándariba tot Bándabou zich opgegeven voor de voorstellingen op donderdag 6 en vrijdag 7 april. Dit betekent dat het festival deze ochtenden ruim 3.700 leerlingen en docenten op bezoek krijgt.
Voor het funderend onderwijs staat de magisch-realistische animatiefilm ‘The Red Turtle’ op het programma. De film is de eerste internationale samenwerking van de Japanse studio Ghibli die hiervoor de Nederlands-Britse regisseur Michael Dudok de Wit aantrok. De film werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Animatiefilm.
Voor de presentatie van de film werkt CIFFR samen met Sea Turtle Conservation Curaçao, de vrijwilligersorganisatie van Carmabi, die zich inzet voor het behoud van de zeeschildpadden rond Curaçao. Voor de deelnemende scholen is een lesbrief samengesteld met informatie over de film en deze organisatie, met het accent op het belang van samenwerking, behoud van de natuur en de relatie van de mens met de natuur.
Scholen voor het voortgezet onderwijs bezoeken de documentaire ‘Landfill Harmonic’. In een van de armste buurten van Zuid-Amerika, in een wijk pal naast een vuilnisbelt, maken kinderen muziek op instrumenten die worden gemaakt van het afval dat de orkestleden op de stortplaats vinden. Violen, fluiten, drums: van wat gevonden wordt op de gigantische vuilstort blijkt nog een hele hoop te maken. Landfill Harmonic vertelt het ontroerende en inspirerende verhaal van deze groep kinderen. De begeleidende lesbrief met achtergrondinformatie over de film biedt gespreksonderwerpen over milieuvraagstukken en het belang van recycling.
curacaoiffr.com


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.