Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Na een week vast te hebben gezeten, werd Statenlid Jacinta Constancia (MFK) gistermiddag op vrije voeten gesteld. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is het in dit stadium van het onderzoek niet langer vereist dat Constancia vast blijft zitten.


JacintaEr zijn in de zaak getuigen gehoord en opnames bekeken. Het MFK-Statenlid dat vorige week donderdag medeparlementariër Giselle Mc William (MAN) een klap verkocht, heeft een dagvaarding meegekregen voor de behandeling van haar zaak.
Constancia wordt gedagvaard voor de mishandeling van Giselle Mc William en de bedreiging van Statenlid Elsa Rozendal (eveneens MAN). Ook liet het OM weten dat er in de zaak nog nader onderzoek moet worden verricht.
Bij haar vrijlating uit gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou werd Constancia gisteren opgewacht door MFK-leden Gerrit Schotte, Gilmar ‘Pik’ Pisas, Charetti Eduarda-Francisca en Rudney Garmes. Ook kon de parlementariër haar familie na een week weer omhelzen. De politica verklaarde tegenover de aanwezige pers blij te zijn dat ze van veel mensen steun heeft gekregen, ook al had ze naar eigen zeggen iets gedaan wat niet door de beugel kon. Volgens de vrijgelaten parlementariër is het nu tijd voor een nieuw begin en is het tevens tijd dat er een eind komt aan vernederingen. Op de vraag of het haar zwaar viel om opgesloten te zijn, antwoordde de politica dat ze wist dat er een dag zou komen waarop ze naar huis zou mogen.  

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.