Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Edward Suares, die sinds medio vorig jaar naast Hugo Clarinda de top van toeristenbureau CTB vormt, heeft vrij plotseling zijn ontslag ingediend.


ctbHij was hiervoor acht jaar lang verantwoordelijk voor CTB Europa, welke tak van het toeristenbureau gezorgd heeft voor een constante gestage groei van het aantal bezoekers.
Suares bevestigt desgevraagd zijn ontslag tegenover het Antilliaans Dagblad. Hij heeft zijn eigen afdeling intussen geïnformeerd over de beslissing om Curaçao Tourist Board (CTB) na bijna negen jaar de rug toe te keren. Veel wil hij er liever niet over kwijt, maar duidelijk wordt dat de dynamische en veranderingsgezinde manager niet op de volledige en onvoorwaardelijk steun van het bestuur, Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF), kon rekenen. Dat betreurt de 47-jarige Suares.
,,Ik heb er lang mee rondgelopen, maar nu toch de knoop doorgehakt en mijn ontslag voorgelegd aan het bestuur, dat vermoedelijk spoedig minister Eugene Rhuggenaath van Economische Ontwikkeling, en belast met Toerisme, op de hoogte zal stellen”, zegt hij in gesprek met deze krant.
,,Ik sta voor verandering. Je constant aanpassen aan je eveneens steeds veranderende omgeving”. Waarmee hij aangeeft van mening te zijn dat CTB en CTDF zich naar zijn smaak onvoldoende aanpassen aan de wat er internationaal en lokaal aan ontwikkelingen gaande is. Beslissingen worden telkens op de lange baan geschoven of blijven uit, zoals de beloofde aanstelling van een nieuwe ceo bij het toeristenbureau.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.