Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De politieke partij PAIS doet niet mee aan de verkiezingen van 28 april, zo heeft voorzitter Jerry Semper aan deze krant verklaard.


PAIS,,Op verzoek van de partijraad hebben we twee opties onderzocht, namelijk op eigen kracht meedoen aan de verkiezingen en een samenwerking aangaan met een of meer partijen. Maar de tijd naar de verkiezingen is erg krap, op vrijdag 10 maart moeten de lijsten met kandidaten worden ingeleverd”, aldus Semper.
Afgezien van de tijdsdruk is er een ander probleem, zo legt Semper uit. ,,Wij zijn nog aan het evalueren hoe het mogelijk was dat de partij bij de laatste verkiezingen geen enkele zetel behaalde. Bij de verkiezingen van 2012 hadden wij nog vier zetels en bij de laatste verkiezingen, van oktober 2016, hebben wij geen enkele zetel behaald. Vriend en vijand zijn het erover eens dat we goed werk hebben verricht. De partij zal eerst alles op een rijtje moeten zetten.”
De partij heeft, nadat Alex Rosaria als politiek leider terugtrad, nog geen nieuwe leider gekozen. ,,Het is mogelijk dat een persoon in afwezigheid van een politiek leider als lijsttrekker fungeert. Maar de kiezers zullen dan eerst aan die persoon moeten wennen en de tijd is daar nu veel te krap voor. Wij kiezen er nu voor om ons terug te trekken om in de toekomst steviger terug te komen, ‘we retreat for a better position’.”
Bij de vorige verkiezingen behaalde de Democratische Partij (DP) geen enkele zetel met een lijst bestaande uit alleen maar vrouwen. Na de verkiezingen trad politiek leider Geraldine Scheperboer-Parris terug en verliet de partij. Bestuurslid Frank Gressmann verklaarde aan deze krant dat de partij serieus overweegt om bij de komende verkiezingen weer mee te doen. De partij neemt eind deze week een besluit.
Kousa Promé, aangevoerd door Rene Rosalia, slaagde er vorig jaar niet in om bij de voorverkiezingen voldoende stemmen te halen om mee te doen aan de Statenverkiezingen. Rosalia heeft desgevraagd laten weten dat Kousa Promé dit jaar weer van de partij is.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.