Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Voorafgaand aan het Curaçao Youth Championship, dat volgend weekend georganiseerd wordt, nemen jongeren in de leeftijd van 8 tot en met 17 jaar sinds zondag deel aan clinics die gegeven worden door trainers uit Frankrijk, Nederland en Argentinië.

zeilclinic2
Organisator Youth Sailing Curaçao trekt jaarlijks speciaal voor dit internationale evenement, dat voor de 11de keer wordt georganiseerd, diverse coaches aan. ,,Ook de jeugdzeilers komen vaak van ver. Behalve uit Aruba en Bonaire komen dit jaar ook kinderen uit St. Barths en Nederland en natuurlijk doen ook de lokale sterren mee”, aldus de organisatie.
Op vrijdag start, na 4 dagen trainen in de Caracasbaai, het kampioenschap. De bijna 50 zeilers zullen dan 3 dagen, verdeeld over verschillende klassen, strijden om de prijzen. ,,Maar eerst wordt er nog hard getraind. In 4 groepen wordt gedurende 2 sessies, de hele dag op het water met de kinderen gewerkt aan onder andere techniek, tactiek en conditie, volgens de laatste trainingsmethoden. ,,Na de uren op het water is het tijd voor het theoretische gedeelte en wordt er ook aan de hand van videoanalyse aan mogelijke zwakke punten aandacht besteed. De clinic en het kampioenschap worden georganiseerd vanuit het speciaal ingerichte hoofdkwartier dat naast La Palapa Beach Resort is opgezet.”
De openingsceremonie is op vanmiddag van 17.00 tot 18.30 uur.
Youth Sailing Curaçao nodigt iedereen uit dit evenement te komen aanschouwen. Vanaf het strand van de Caracasbaai is er redelijk zicht op het zeilen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).