Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Politiek leider Gerrit Schotte van MFK is door de Landsrecherche gehoord in het kader van het onderzoek naar het incident waarbij zijn partijgenoot, parlementariër Jacinta Constancia, een klap gaf aan Statenlid Giselle Mc William van PNP.


SchotteSchotte heeft afgelopen zaterdag laten weten dat hij op die dag is verhoord. ,,De noodzaak om mij te horen was op grond van wat Giselle Mc William in haar aangifte heeft verklaard, dat ik had georkestreerd wat er op 23 februari in de Staten is gebeurd.”
“Het is meer dan duidelijk dat ik weet wat zij (Mc William, red.) aan leugens in haar aangifte tegen Constancia en mijn persoon heeft verklaard.” De politiek leider van MFK stelt dat Mc William besloten heeft de gebeurtenis te gebruiken om de leider van MFK te besmeuren met kwaadsprekerij en leugens. MFK heeft er geen enkel belang bij om Mc William, noch fysiek noch verbaal, letsel toe te brengen voor haar politiek, aldus Schotte. Mc William heeft volgens Schotte haar mentale instabiliteit bewezen gedurende het werk dat zij de laatste weken in de Staten heeft gedaan.
In de verklaring herhaalt Schotte het standpunt van de partij over het incident. ,,Wat Jacinta (Constancia, red.) heeft gedaan, is niet goed en wij veroordelen dat. Wij zijn van mening dat alle agressie, ook verbaal, vanaf nu meteen veroordeeld moeten worden.” Schotte stelt ook dat nu hij door de Landsrecherche is gehoord, er geen enkele reden is om Constancia nog langer vast te houden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).