Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Voor de ontwikkeling van de economie van Curaçao is continuïteit van groot belang, aldus demissionair minister van Economische Ontwikkeling Eugene Rhuggenaath (PAR), die zegt te hopen dat zijn opvolger voortgaat op de reeds ingeslagen weg. rhuggenaath,,Wij waren heel goed bezig bij Economische Zaken, de spirit zit erin bij het ministerie.”
Dat Rhuggenaath, die maandag is uitgeroepen tot de nieuwe leider van de PAR, nu al spreekt over een opvolger, vindt hij niet meer dan realistisch: ,,Natuurlijk zou ik graag terugkomen als minister van Economische Ontwikkeling in de nieuwe regering. Er wordt door het ministerie met veel enthousiasme aan diverse projecten gewerkt, op basis van een brede visie voor economische ontwikkeling. Die voortgang ondersteun ik van harte.” Hij gaat er evenwel vanuit, dat er binnenkort een wisseling van de wacht is. ,,Het is aan onze samenleving om te bepalen wat voor regering zij wil, door wie zij vertegenwoordigd wil worden en welke stappen moeten worden gezet ten behoeve van toekomstige generaties, voor onze kinderen.”
Volgens Rhuggenaath bevindt Curaçao zich op een cruciaal punt, waarbij het land voor belangrijke beslissingen staat, keuzes die ofwel door opportunisme of door een verlangen naar duurzame ontwikkeling worden gevoed. ,,28 April is bepalend voor onze toekomst. Ik hoop dat alle politieke partijen, groot en klein, aan de verkiezingen deelnemen, en dat er een massale opkomst van kiezers is, zodat het voor iedereen duidelijk wordt wat Curaçao wil, en door wie Curaçao zich wil laten vertegenwoordigen.”
In het belang van stabiliteit en eenheid in de regering, zou het goed zijn als er minder splinterpartijen zijn, zegt Rhuggenaath. ,,Maar ook dat hebben wij niet voor het zeggen. De kiezer bepaalt. Dit is hét moment voor het Curaçaose volk om te bepalen wat voor leiders zij wil.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).