Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Eugene Rhuggenaath is de nieuwe lijsttrekker en nieuwe partijleider van politieke partij PAR. Dat heeft de demissionair minister van Economische Ontwikkeling gisteravond bekendgemaakt tijdens een speciaal daarvoor ingelaste persconferentie.


RhuggenaathRhuggenaath vervangt demissionair minister van Gezondheid Zita Jesus-Leito als lijsttrekker en als partijleider. De partijraad van PAR hakte hierover gisteravond de knoop door.
Rhuggenaath zal de gele partij tijdens de geplande verkiezingen van 28 april aanvoeren. Tijdens de persbijeenkomst zei de kersverse lijsttrekker dat hij de lijst niet wil aanvoeren om persoonlijke redenen, maar dat hij het doet om een beter Curaçao te creëren. ,,Onze missie is duidelijk”, zei Rhuggenaath: ,,We willen stabiliteit en rust brengen.” Ook wil de partij de bevolking het vertrouwen teruggeven in de regering en overheid, lichtte de nieuwe lijsttrekker toe.
Onverwacht komt de keuze voor Rhuggenaath niet: bij de vorige verkiezingen, van 5 oktober, behaalde hij 6.431 stemmen, terwijl lijsttrekker Jesus-Leito 3.439 stemmen binnensleepte. Zita Jesus-Leito blijft betrokken bij de partij, ze is de nieuwe bestuursvoorzitter van de PAR.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).