Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Gassan Dannawi, die vrijdag na tien jaar lidmaatschap zijn ontslag indiende bij de MAN en zich als onafhankelijk Statenlid opstelde, heeft zich gisteren aangesloten bij de groep van 11 van MFK-voorman Gerrit Schotte.

dannawi
In naar wat het lijkt het kantoor van Schotte heeft Dannawi zijn steun aan de nieuwe meerderheid gekristalliseerd door zijn handtekening te plaatsen onder het ‘Addendum; akkoord om een verschillende regering te vormen voor 2017-2020’. Op het bureau waar Dannawi zit, prijkt een foto van de veroordeelde oud-premier Schotte. Met het vertrek van Dannawi uit de MAN, is het Schotte-kamp - dat reeds bestond uit MFK, Kòrsou di Nos Tur, MP, PS en onafhankelijk lid Eduard Braam - nu uitgegroeid tot 12 Statenleden. De nieuwe meerderheid wil een interim-kabinet instellen en heeft in dit kader de gouverneur verzocht Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PS) als formateur aan te stellen. Inmiddels heeft de gouverneur aangekondigd deze week met een consultatieronde te beginnen.
Over de reden van vertrek zwijgt Dannawi zelf nog in alle toonaarden. Zelfs bij zijn inmiddels voormalige partij zijn de beweegredenen van het Statenlid onbekend.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).