Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Jongeren uit Boka Samí hebben de bekende Curaçaose kunstenaar Garrick Marchena bijgestaan bij het schilderen van de tweede muurschildering binnen het project van Stènki Busters Movement van Selikor nv en Fundashon Kòrsou Limpi Bunita.

muurschildering
De allereerste muurschildering in dit project is aangebracht in Kurá di Shon Ki in Otrobanda en de tweede muurschildering bevindt zich in Boka Samí. De jongeren schilderen onder begeleiding van de artiest.
,,Het doel van deze beweging is om verschillende projecten voor de gemeenschap op te zetten die gericht zijn op een verandering van gedrag in de wijze van ons omgaan met vuil. We wonen op een klein eiland en het is belangrijk om als inwoner te beseffen dat als we het niet zelf schoon houden het moeilijk wordt om te leven in een gezond milieu”, aldus de beide organisaties.
Het is de bedoeling dat 8 verschillende muren worden beschilderd door een team jongeren, in verschillende wijken op het eiland. Er zal gekozen worden voor muren op plekken waar er een groot probleem is met illegale vuilstort. Elk project wordt een op zichzelf staand project waarbij Garrick Marchena een korte workshop geeft aan de jongeren met basisinstructies voor tekenen en schilderen.
,,De muurschilderingen moeten de aandacht trekken van iedereen en vooral van degenen die verantwoordelijk zijn voor het storten van afval op plekken waar dat niet mag. We willen op deze wijze de omgeving ‘beautifyen’ en een gemeenschapsgevoel creëren. En tevens meer mensen naar dit soort locaties trekken; als er meer mensen langskomen kan dat voorkomen dat er weer opnieuw wordt gestort.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).