Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Statenmeerderheid van 11 zwijgt vooralsnog over de brief die de groep gisteren van gouverneur Lucille George-Wout heeft gekregen.

statenzaal
Politiek leider Gerrit Schotte van MFK verklaarde desgevraagd aan deze krant geen commentaar te leveren en de dag van vandaag rustig af te wachten. Politiek leider Marilyn Moses van Movementu Progresivo bevestigde desgevraagd alleen dat zij de brief van de gouverneur heeft ontvangen en gelezen. ,,Ik geef geen commentaar, laten wij rustig naar de vergadering gaan”, aldus Moses aan deze krant.
In de brief van de gouverneur zou zij duidelijk hebben gemaakt dat de spoed-Statenvergadering van afgelopen dinsdag die de groep van 11 bijeenriep staatsrechtelijk niet relevant is, zo meldt een bron aan deze krant. Gouverneur George-Wout zou de vergadering van vandaag afwachten. De brief gaat ook in op het verschil tussen de situatie in 2012 toen het kabinet-Schotte demissionair werd nadat Eugene Cleopa en Dean Rozier hun steun aan het kabinet introkken.
De verwachting is dat de meerderheid van 11 vandaag weer moties van wantrouwen zal indienen tegen de afzonderlijke ministers van het demissionaire kabinet van Hensley Koeiman, dat gebeurde deze week ook al in een spoedvergadering die deze groep had bijeengeroepen. Eerder deze week liet Gimar ‘Pik’ Pisas van MFK weten dat hij vandaag de Statenvergadering zal voorzitten. Pisas trad afgelopen dinsdag ook als voorzitter van de Staten op. Hij deed dat aangezien hij het oudste Statenlid is, zo rechtvaardigde hij zijn voorzitterschap.
De huidige MAN-Statenvoorzitter, Giselle Mc William, heeft in de vergadering van vandaag als agendapunt opgenomen dat een nieuwe voorzitter en vicevoorzitter worden gekozen. De meerderheid van 11 wil dat Pisas de nieuwe voorzitter wordt en Norberto Vieira Ribeiro van Kòrsou di Nos Tur de nieuwe vicevoorzitter. In de vergadering zal ook over Insel Air worden gesproken. De vergadering van vandaag stond eerst voor afgelopen dinsdagochtend gepland maar werd door voorzitter Mc William naar vrijdag verschoven met het oog op de spanningen in het parlement. De Staten vergaderen vergaderen ook over de situatie bij Insel Air.
Mc William verklaarde gisteren in een persconferentie van de sociaaldemocratische partij MAN dat de doorgewinterde lokale politici, de ‘Methusalems’ van de lokale politiek de huidige situatie van spanning en strijd binnen de Staten hebben omschreven als een situatie die zich nooit eerder heeft voorgedaan.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).