Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,Natuurlijk niet!”, antwoordt Bastiaan Guis, namens Orco Group. ,,We hebben geen voorkennis gehad van de biedingen van Lionstone. Ik heb geen enkele van zijn biedingen gezien. Alle informatie omtrent hun biedingen heb ik vernomen uit de krant.”


Rif Resort MarriottGuis zegt verder: ,,Dit kunt u melden namens Orco Group nv en Piscamar Beach Resort bv”, als het Antilliaans Dagblad vraagt om een reactie op de aantijgingen van Lionstone, namelijk dat Orco Groep ‘voorwetenschap had’ van het bod dat Lionstone had uitgebracht in verband met de overname van het Marriottgebouw. Lionstone is een rechtszaak begonnen.
Orco ‘won’ het verkoopproces en is inmiddels al maanden bezig met sloop- en bouwwerkzaamheden. Deze week berichtte deze krant dat Lionstone International de eerste aangekondigde rechtszaak tegen het Land Curaçao en tegen Rif Resort Hotel nv, de vorige eigenaar van het hotelcomplex plus de terreinen, doorzet. Maar de zaak van Lionstone is óók tegen Orco Bank nv (wellicht wordt bedoeld Orco Group) en speciaal door Orco voor het Marriott-project opgerichte Piscamar Beach Resort.
In het kader van hoor en wederhoor stelde de redactie de vraag aan Guis: ,,Heeft Orco het Marriottgebouw met voorkennis van het bod van Lionstone verkregen, zoals stellig en publiekelijk wordt beweerd door Lionstone?” Deze vraag wordt ontkennend beantwoord.
Eind september 2016 vond bij notaris Henri Burgers de overdracht plaats van de eigendommen van het Rif Resort Hotel - ook wel bekend als Curaçao Marriott Beach Hotel & Emerald Casino - aan Piscamar Beach Resort, onderdeel van de nieuwe eigenaar Orco Group.
De nieuwe eigenaar kon beginnen met de geplande renovatie en uitbreiding van het hotel. De sloop - ‘full gutting’ van de kamers - is nu volop aan de gang. De bouw zelf zal aanvangen, aldus Guis, na akkoord van Marriott (die exploitant blijft) van de plannen. Dat zal nog zo’n drie tot vier maanden duren voordat er definitieve goedkeuring komt van Marriott.
Constructieberekeningen voor de vierde bouwlaag, de extra verdieping, vinden momenteel plaats. ,,Vervolgens kunnen we die constructie op gaan starten”, vervolgt Guis. ,,Dat zal ook over circa drie maanden zijn.” Kortom: er wordt volop gewerkt bij het hotelgebouw te Piscadera, waar Orco - ironisch genoeg – de naaste buur wordt van Lionstone, die in het toeristisch gebied van Piscadera twee hotels bezit: Hilton Curaçao en Floris Suites. Beide grenzen aan het Marriott Resort.
Eind augustus vorig jaar was een akkoord bereikt met Orco Group voor de verkoop/koop van de eigendommen van het Rif Resort. De verkoop van het hotel levert circa 25 miljoen gulden op. De nieuwe eigenaar investeert ook nog 60 miljoen gulden in de renovatie van het hotel, opdat het zal voldoen aan de moderne Marriott-normen.
Afgezien van de renovatie wil de nieuwe eigenaar een extra verdieping bouwen op het pand, om het kamerbestand uit te kunnen breiden tot rond 344. Orco Group heeft ook afspraken gemaakt met Marriott International dat het hotel de naam Marriott zal dragen na de renovatie, die ongeveer anderhalf jaar in beslag zal nemen. Deze drastische ingreep van de plannen maakt dat het niet mogelijk is om het hotel gedurende de renovatie en uitbreiding open te houden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).