Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Onder de kop ‘Damen takes position in the Caribbean’ geeft Damen Shipyards Group ook in het Engels publicitaire aandacht aan de overname per 1 februari jongstleden van de exploitatie en het management van de voormalige Curaçao Droogdok Maatschappij (CDM).

damen

De werf in het Schottegat gaat nu verder als Damen Shiprepair Curaçao (DSCu).
,,Met deze stap breidt Damen haar scheepsreparatieactiviteiten aan de andere kant van de Atlantische Oceaan uit”, meldt Damen met enige trots. De scheepswerf op Curaçao is ‘strategisch gelegen’ op de route van het Panamakanaal, ligt buiten het orkaangebied en biedt volgens Damen uitstekende werkomstandigheden binnen een natuurlijke baai.
Het Dok, dat dus voortaan afgekort ‘DSCu’ heet, heeft in Jacob ‘Jaap’ de Lange een nieuwe directeur. Hij was al ter plaatse bezig om de werkmethodes en -standaarden van Damen te introduceren en toe te passen. Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel is Matheus Roelofs eveneens directeur.
De werf telt twee gegraven droogdokken. Eén van 280 bij 48 meter en de ander van 193 bij 26 meter, plus kades van bijna twee kilometer lang. De komende jaren zal Damen ongeveer 40 miljoen dollar investeren in een derde, drijvend dok, alsmede in de infrastructuur en materieel. Samen met de Curaçaose overheid wil Damen ook geld, tijd en energie steken in de opleiding van lokaal technisch personeel, waarmee de werkgelegenheid is gediend.
De officiële start van Damen Shiprepair Curaçao werd vorige week gevierd met een grote receptie. Bij die gelegenheid zei groepsdirecteur Durk-Jan Nederlof van Damen Shiprepair & Conversion: ,,De samenwerking tussen Damen, de Curaçaose regering, de bonden en het personeel is in de periode van de onderhandelingen en de transitie heel plezierig geweest. We zien uit naar voortzetting van deze samenwerking in de toekomst.” Het enthousiasme van betrokkenen zal leiden tot succes, aldus Nederlof.
Damen Shiprepair & Conversion exploiteert 42 droogdokken verdeeld over 16 scheepswerven wereldwijd. Het is onderdeel van Damen Shipyards Group die 33 scheepsbouw- en -reparatiewerven telt met 9.000 werknemers over de hele wereld. Damen heeft de afgelopen tien jaar ruim 6.000 schepen in meer dan 100 landen afgeleverd.
Meer informatie over het Dok op Curaçao is op onderstaande website te vinden
www.damenshiprepair.com/curacao


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).