Van een onzer verslaggevers
Oranjestad/Willemstad - De Caribbean Mercantile Bank nv (CMB) heeft, in samenwerking met MasterCard Worldwide, het contactloos betalen geïntroduceerd op Aruba. Dat schrijft NoticiaCla. CMB en de MCB Group zullen het contactloos betalen binnenkort ook introduceren op Curaçao.


Contactloos betalenDe Bancomatico Contactless Smart Card maakt gebruik van de zogenaamde Near Field Communication (NFC) om met betaalapparaten wereldwijd te communiceren. Hierdoor is het niet nodig om bij betaalmachines die op dit systeem zijn aangesloten, de pas door het apparaat te halen.

Als het kaartje bij de aflezer wordt gehouden en er klinkt een piep of er gaat een lampje branden, dan is de transactie voltooid. Op deze manier kunnen transacties beneden de 45 florin snel en zonder gebruik van een pincode plaatsvinden.

Voor transacties tussen de 45 en 90 florin is wel een pincode vereist. Alle transacties boven de 90 florin gaan nog op de gebruikelijke wijze.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).