Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De verfilming van het boek Dubbelspel, dat de naam Double Play heeft gekregen en afgelopen vrijdag in het oude Luxor Theater in Rotterdam in Nederland in première is gegaan, heeft veel aandacht genoten.


Double PlayNiet alleen de Curaçaose media heeft dit bijzonder moment goed vast weten te leggen, ook in Nederland is de wereldpremière, waarbij Koning Willem-Alexander aanwezig was, groots opgepakt.
Zo schrijft het Algemeen Dagblad onder de kop ‘Koning bezoekt première Double Play in Rotterdam’ dat Willem-Alexander deze film niet zomaar had uitgekozen. ,,Het toont de band aan tussen Curaçao en Nederland”, zo stelt de Koning tegenover het AD. ,,De mensen uit het Caribisch gebied die hier in Rotterdam wonen, worden een hart onder de riem gestoken met deze film.”
Rijnmond Nieuws schrijft op de website dat de Amerikaanse regisseur Dickerson een ‘hedendaags perspectief toevoegt aan de verfilming, door de hoofdpersoon te laten terugblikken in de tijd. Double Play gaat over trots en vernedering, geld en liefde, ambitie en hoop’.
De website Screendaily.com wijdt een uitvoerig artikel aan de film, die gebaseerd is op het bekende boek Dubbelspel van de Curaçaose auteur Frank Martinus Arion. ,,De laatste plek waar je een internationaal erkend directeur verwacht tegen te komen, is in de Curaçaose filmindustrie. Maar dat is waar veelzijdig veteraan Ernest Dickerson gevonden kan worden met Double Play, een productie van het Caribische land, dat zich op vele manieren laat plaatsen als een advertentie voor de culturele levendigheid – en de filmmogelijkheden – van het eiland”, zo staat in het artikel ‘Double Play: Rotterdam Review’. ,,Gebaseerd op een roman van de ‘Kurasoleño’-auteur Frank Martinus Arion, is de film duidelijk doordrenkt in de geest van plaats, heeft het een sterke internationale cast en is het fraai gemonteerd.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).