Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De SFT Bank heet vanaf heden Vidanova Bank. Met 81 procent van de aandelen in handen, is het bekende pensioenfonds nu ook de naamdrager van de bank op Curaçao. Dit heuglijke moment werd gisteren gevierd met een besloten feest voor personeel, zakenrelaties en klanten.

sft
Met een spectaculaire rookshow werd onder toeziend oog van ruim tweehonderd gasten het nieuwe logo onthuld bij het bekende gebouw van de bank aan de Schottegatweg Oost.  
De SFT Bank is in 1985 opgericht als Citco Bank Antilles. In 1995 werd de naam veranderd in SFT Bank en sinds die tijd opereert SFT Bank steeds meer onafhankelijk van de Citco group of companies met de focus primair op de Curaçaose markt. ,,Dat ontkoppelingsproces doen we gefaseerd, op een gedegen manier. Een grote stap hebben we al in 2015 gezet, met de introductie van een eigen, onafhankelijk banksysteem”, aldus managing director Leo Rigaud die bijna twintig jaar bij de bank werkzaam is. De ontkoppeling werd gisteren bekroond met de naamsverandering van SFT Bank naar Vidanova Bank, met een bijpassende nieuwe uitstraling. Naast het onthullen van het nieuwe logo werd ook de nieuwe commercial ‘Bring new life to banking’ getoond, die de komende periode veelvuldig te zien zal zijn.
,,We blijven dezelfde diensten aanbieden aan de zakelijke en particuliere markt, zoals we al die jaren hebben gedaan. Met dezelfde persoonlijke service waar we om bekendstaan”, verzekert Rigaud. Het huidige aanbod producten en diensten zal wel uitbreiden, in het voordeel van zowel bestaande klanten van SFT Bank en Vidanova als nieuwe relaties. ,,Het idee van de nieuwe aandeelhouder is om ‘integrated financial services’ (IFS) aan te bieden”, legt Rigaud uit. ,,Dat houdt in dat de huidige klanten van Vidanova die een pensioen opbouwen, nu ook gebruik kunnen maken van financiële diensten, zoals bank- en verzekeringsdiensten. Dat geldt niet alleen voor de zakelijke en particuliere markt op Curaçao, maar ook voor personen en bedrijven op Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius, waar vooral Vidanova reeds actief is.”  
Een van die bestaande financiële diensten van de bank waar Rigaud trots op is, is het verzorgen van e-commerceoplossingen. De SFT Bank is hier al tien jaar geleden mee begonnen. ,,We waren de eerste op Curaçao die het betalingsverkeer voor e-commercebedrijven mogelijk maakte. Nog steeds zijn we vrij uniek. Het is echt ons ding. En daar zijn we trots op.” Voor het personeel betekent de verandering een uitbreiding van de huidige activiteiten, wat kansen en mogelijkheden biedt. ,,Voor het personeel is het alleen maar positief, er komt alleen maar meer werk bij en dat zorgt voor groeimogelijkheden.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).