Sehos garandeert zorg met tijdelijk twee extra chirurgen
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Raad van Bestuur van het Sint Elisabeth Hospitaal laat in verband met de situatie inzake de chirurgen een ‘external audit’ uitvoeren en zal in afwachting van de resultaten en ter waarborging van de integriteit van de audit ‘vooralsnog geen uitspraken doen’.

sehos
,,Wel kunnen wij u op de hoogte stellen van het feit dat er vanaf 16 januari 2017 tijdelijk een extra chirurg is aangesteld binnen het hospitaal. Binnenkort zal een tweede chirurg het team tijdelijk versterken. Op deze manier garandeert de Raad van Bestuur de continuïteit en kwaliteit van de zorg.”
Aldus een persverklaring van het Sehos, die vrijdagmiddag werd uitgestuurd door het hoofd van de afdeling Communicatie en Patiëntenrelaties. Dat doet het Sehos naar eigen zeggen ‘naar aanleiding van berichten die de afgelopen periode in de media zijn verschenen aangaande chirurgen verbonden aan het St. Elisabeth Hospitaal’.
Afgelpen weken werd bekend dat chirurg Michel Berry op non-actief is gesteld lopende een onderzoek naar een incident waarbij er mogelijk niet adequaat is gecommuniceerd en/of opgetreden, ‘welk incident nadrukkelijk niet geleid heeft tot schade of sterfte van de betreffende patiënt of enig andere patiënt’. Aldus Berry zelf.
Donderdag kreeg en nam chirurg Patrick Fa Si Oen twee weken de tijd om zijn ontbrekende internationale specialistenregistratie in Nederland en/of België - waar hij zijn opleidingen deed - alsnog in orde te maken. Fa Si Oen is komende week, toevallig, maar al langer gepland, keynotespreker op de KU Leuven , waar hij een deel van zijn opleiding heeft gedaan.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).