Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er is een manier om het probleem van onvoldoende reserves voor de levering van stroom, op te lossen. Dat heeft directeur Henny Barbolina van CRU tegenover deze krant verklaard.


cruDe CRU levert onder ander stoom, stroom en water aan Refineria Isla. ,,Wat de raffinaderij niet gebruikt, wordt door Aqualectra benut. Er is nu onvoldoende back-up, omdat CRU slechts twee installaties bezit. Als een installatie uitvalt, heb je een probleem. Aqualectra heeft een installatie bij Mundo Nobo, die installatie draait op diesel. Als die installatie op het terrein van de Isla geplaatst zou worden, dan kunnen drie machine tegelijk operationeel zijn. Mocht er een probleem zijn met een van de installaties, dan kunnen de resterende twee samen nog steeds voor de levering van stroom blijven zorgen. Het is overigens ook economischer, omdat de installaties van CRU op gas draaien, dat is goedkoper dan de diesel die Aqualectra gebruikt”, zo legt Barbolina uit.
Barbolina verwacht dat deze oplossing vanaf november dit jaar in de praktijk kan worden gebracht. ,, Het is een oplossing die wij eerder aan Aqualectra hebben voorgesteld, maar zij zijn er niet mee akkoord gegaan. Zij willen het plan uitbreiden maar voordat het zover is ben je twee jaar verder.”
In gesprek met deze krant verklaarde Barbolina ook dat de installaties van de CRU, in verband met onderhoud, vanaf eind januari twee weken plat worden gelegd. Het betekent dat de CRU in deze periode geen stroom aan Aqualectra zal kunnen leveren, zo merkte hij op.
Directeur Darick Jonis van Aqualectra wilde desgevraagd niet inhoudelijk reageren op de verklaringen van CRU. Jonis zei het jammer te vinden dat er nu uitlatingen in de media worden gedaan die niet helemaal met de waarheid overeenkomen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).