Van onze correspondent
Utrecht - Vandaag opent de jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht de deuren voor het publiek nadat gisteren op de ‘vakdag’ de vertegenwoordigers van de reissector de vloer voor zichzelf hadden om met branchegenoten bij te praten, ideeën uit te wisselen of zaken te doen.

vakantiebeurs1
Tot en met zondag worden ruim honderdduizend bezoekers verwacht. Die zijn onder meer welkom in de ‘Caribische hoek’ waar een steelband voor vrolijke klanken zorgt en tropische cocktails worden geschonken als voorproefje van een droomvakantie. Traditiegetrouw domineert de uit de bekende kleurige huisjes bestaande stand van het Curaçaose toeristenbureau, al wordt het weleens tijd voor een vernieuwend concept. Het havenbedrijf van Sint Maarten en Juliana Airport kunnen met hun ultramoderne presentatie wellicht ter inspiratie dienen. De kwalificatie ‘klein, maar fijn’ gaat op voor het Bonaire Toeristenbureau. Zo bescheiden de stand, zo druk is het er altijd rond de uitreiking van de Gouden Flamingo en het Roze Ei. De eerste ging naar Duiken Magazine, het tweede naar het surfmerk O’Neill. De toeristenbureaus van Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba delen als goede buren een stand. Aruba is niet van de partij: het toeristenbureau zegt effectievere kanalen te hebben om de doelgroep te bereiken.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.