Van onze correspondent
Utrecht - Vandaag opent de jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht de deuren voor het publiek nadat gisteren op de ‘vakdag’ de vertegenwoordigers van de reissector de vloer voor zichzelf hadden om met branchegenoten bij te praten, ideeën uit te wisselen of zaken te doen.

vakantiebeurs1
Tot en met zondag worden ruim honderdduizend bezoekers verwacht. Die zijn onder meer welkom in de ‘Caribische hoek’ waar een steelband voor vrolijke klanken zorgt en tropische cocktails worden geschonken als voorproefje van een droomvakantie. Traditiegetrouw domineert de uit de bekende kleurige huisjes bestaande stand van het Curaçaose toeristenbureau, al wordt het weleens tijd voor een vernieuwend concept. Het havenbedrijf van Sint Maarten en Juliana Airport kunnen met hun ultramoderne presentatie wellicht ter inspiratie dienen. De kwalificatie ‘klein, maar fijn’ gaat op voor het Bonaire Toeristenbureau. Zo bescheiden de stand, zo druk is het er altijd rond de uitreiking van de Gouden Flamingo en het Roze Ei. De eerste ging naar Duiken Magazine, het tweede naar het surfmerk O’Neill. De toeristenbureaus van Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba delen als goede buren een stand. Aruba is niet van de partij: het toeristenbureau zegt effectievere kanalen te hebben om de doelgroep te bereiken.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).