Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Dolfijn FM heeft sinds gisteren een nieuwe programmering, zo laat de Nederlandstalige Curaçaose radiozender weten.
José de Bruin, die eerder begon bij Dolfijn FM, keert na een jaar afwezigheid terug en gaat de uren tussen 9 en 12 op zich nemen. Jochem Smid schuift door naar het lunchprogramma van 12 tot 14 uur. Egon Sybrandy maakte vrijdag zijn laatste uitzending op Dolfijn FM, maar blijft bij de zender betrokken als station manager.


F10 Nieuwe progr Dolfijn FMSybrandy mocht, als verrassing van zijn collega’s, zijn laatste uitzending in de lucht maken. In het toestel van Divi Divi stopte Sybrandy dus letterlijk op zijn ‘hoogtepunt’. Enigszins ontroerd: ,,Veertien jaar lang er elke dag voor je luisteraars mogen zijn is niet niets. Ik had wel het idee dat collega’s iets wilden doen, maar had uitzenden uit een vliegtuig nooit verwacht! Door deze uitzending in de lucht, is de cirkel rond.” Sybrandy doelt op zijn recordpoging van vier jaar geleden, toen hij op honderd meter diepte een uitzending maakte vanuit de onderzeeër van Substation Curaçao.
Hij gaat verder als fulltime station manager: ,,Dolfijn FM groeit. We doen meer met video, internet en evenementen. Dat vergt zoveel tijd dat ik me daar volledig op wil richten.” Daarnaast blijft Sybrandy ‘s ochtends het krantenoverzicht doen en zal hij als invaller te horen zijn. De 46-jarige station manager kwam kort na de oprichting in 2002 bij Dolfijn FM. Daarvoor werkte hij als duikinstructeur en organiseerde hij evenementen.
Jochem Smid neemt de uren tussen de middag over. Zijn programma gaat ‘GoedeSMIDdag’ heten. Het goed beluisterde nieuwsoverzicht om 12.15 uur blijft een onderdeel in het programma. Terug van weggeweest bij Dolfijn FM is José de Bruin. Zij gaat het programma ‘9-twaalf’ maken, waarin muziek centraal staat. Ook zal ze een rol gaan vervullen in de ochtendshow ‘Wakkere Joris’, met Joris Reer. Het afgelopen jaar was De Bruin co-host op Paradise FM. Daarvoor was ze enkele jaren in het weekend op Dolfijn FM te horen, doorliep ze de Dolfijn FM Radioschool en was ze enkele jaren werkzaam als redacteur bij het Antilliaans Dagblad.
Ook nieuw in de programmering van Dolfijn FM zijn ‘Anna In De Avond’, met Anna Korenromp, op maandag van 19.00 tot 21.00 uur, en Giordana Jansen met ‘Beats By Dana’ op woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Onlangs begon Duurt Delger al met het presenteren van de Bright Top 40 op zaterdagmiddag. Alle drie presentatoren zijn afkomstig uit de Dolfijn FM Radioschool.
De rest van de dagelijkse programmering met Joris Reer, Kevin Franklin en Maarten Schakel blijft ongewijzigd. Voor meer informatie en de uitzendingen zie ook de website: www.dolfijnfm.com


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).