Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Hoe zou het zijn om in een internaat te wonen zonder je ouders? Jonathan weet er alles van. Hij wil dan ook niets liever dan zijn verjaardag bij zijn moeder vieren.

drazans

Tijdens zijn zoektocht leert hij over eenzaamheid, moed en eerlijkheid. Twaalf kinderen uit de wijk Seru Fortuna spelen deze week zesmaal de voorstelling ‘Ta buska: Mama’ (Gezocht: moeder).
Drazans maakte in de afgelopen maanden een Papiamentstalige voorstelling voor de basisschool. Tijdens de voorstelling zullen de kijkers meegenomen worden door de verteller. Deze vertelt het verhaal over Jonathan die in een internaat woont, bij de gemene juf Ana. Hij is bijna jarig en wil graag dat zijn moeder daarbij is. Tijdens zijn zoektocht maakt hij grappen, steelt hij bijna een appel en leert hij over wat echt belangrijk is. Het klaslokaal verandert in een sfeerloos internaat, een chaotisch gemeentehuis en een romantisch restaurant.
Drazans heeft sinds twee jaar de mogelijkheid intensief theater- en dansles te geven in onder andere Seru Fortuna op het Kolegio Dodo Palm dankzij Sociaal Vangnet Reda Sosial. Door deze lessen komen ook deze kinderen in aanraking met theater. Dit jaar zijn er twaalf leerlingen van deze school die zullen spelen in de voorstelling. De theatermaker, Elza Lotte Diderik, vertelt: ,,Tijdens de repetities groeien de spelers en ze kunnen zich steeds beter uiten. Het tonen van jezelf als personage, het presenteren en doorgaan heeft een positieve bijdrage aan de sociale en persoonlijke ontwikkeling van de kinderen.” Maaike Kempers, belast met de dagelijkse leiding: ,,Het vraagt wat van de spelers om zich aan een dergelijk project te verbinden: wekelijks oefenen, je tekst zelf leren, samenwerken, aanwijzingen onthouden. We zien het zelfvertrouwen groeien!”
De speeltijden zijn: dinsdag 10 januari om 15.00 uur en vrijdag 13 januari om 10.45 uur, 11.30 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.
www.drazans.com


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).