Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij alle bankgebouwen van de MCB hing vanaf vrijdagochtend de vlag halfstok. Maduro & Curiel’s Bank (MCB) rouwt wegens het overlijden donderdag van de voormalige president-directeur en later president-commissaris Lionel ‘Lio’ Capriles, nog beter bekend als ‘Paps’ Capriles.

halfstokDe MCB telt ruim 1.500 werknemers verspreid over de eilanden, waarvan de meeste werkzaam zijn op Curaçao.
Bij een deel van de filialen hangt alleen de Curaçaose vlag, maar bij het hoofdkantoor van de bankgroep aan Plasa Jojo Correa in hartje Punda hangen alle vier de Koninkrijksvlaggen halfstok: van de landen Curaçao, Aruba, Nederland (waartoe ook de BES-eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba behoren) en Sint Maarten.
Op Curaçao is de bank bekend als MCB. Op Bonaire als MCB Bonaire. Op Aruba als Caribbean Mercantile Bank (CMB) en op Sint Maarten en de rest van de Bovenwinden als Windward Islands Bank (WIB).
Capriles stond tot en met de eeuwwisseling decennialang aan het hoofd van de grootste bank van de Dutch Caribbean en was bijzonder populair onder alle lagen van de bevolking. De 83 jaar oud geworden ex-bankier wordt maandag 9 januari om 15.30 uur in besloten kring naar zijn laatste rustplaats gebracht.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).