Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose architect en projectmanager Bruce van Hesteren is in de nacht van maandag op dinsdag onverwacht overleden. Van Hesteren was directeur en aandeelhouder van Studio Acht Caribbean Architects. Hij was 57 jaar.


van HesterenMet grote verslagenheid hebben zijn collega’s, echtgenote, familie, geliefden en vrienden gisteren kennisgenomen van het bericht. Hij zou in zijn slaap zijn gestorven. Van Hesteren stond bekend als een immer energieke en positief ingestelde persoon; gedreven als professional in zijn vak en gewaardeerd om zijn vriendschap en gezelschap.
De directeur/eigenaar van Studio Acht stond verder bekend om zijn jaarlijkse drukbezochte partijen aan het eind van het jaar. Regelmatig gaf Van Hesteren als eerste de aftrap voor de feestmaand, meestal met een origineel thema. Ook afgelopen november was dit het geval met een heuse safaritrip bij het kantoor in Mahaai. En dit keer opnieuw met een goed doel: om de opvang van zwerfhonden te sponsoren.
Bruce Allan Peter van Hesteren werd 16 augustus 1959 op Curaçao geboren. Zijn vader Antonius ‘Anton’ van Hesteren was in de jaren daarna onder meer gezaghebber van Bonaire. Zijn moeder is Lyda van Hesteren-Obediente.
Bruce van Hesteren studeerde in de jaren 80 aan de Technische Universiteit (TU) in Delft. Hij begon zijn carrière daarna bij Dienst Openbare Werken (DOW) op zijn geboorte-eiland en werkte later jarenlang bij AOB Architects. Hij doceerde ook architectuur en geschiedenis van de architectuur aan de avond-Mts.
Studio Acht werd opgericht in 1998. Eerst hield Van Hesteren nog kantoor aan huis. Het architectenbedrijf groeide echter voorspoedig en werd later verhuisd naar een groter pand, een tot kantoor verbouwde voormalige woning, aan de Mahaaiweg 18. Van Hesteren heeft vele projecten op zijn naam staan. Op Curaçao, Bonaire en op Sint Maarten.
Zijn bureau deed zowel commerciële projecten als particuliere luxewoningen. Hij zat ook achter het ontwerp van GreenTown, als alternatief voor de huidige sterk vervuilende Isla-raffinaderij. Het nieuwe clubhuis van Emmastad Golfclub, waar hij zeer regelmatig te zien was, is van zijn hand. Naast de golfclub, was hij lid van de Lighthouse en Chata.
Van Studio Acht zijn, naast Van Hesteren, ook Harm Rooijakkers in Nederland en Enrico Ramlakhan in Suriname partner. Het is nog niet bekend wanneer afscheid wordt genomen. Hij laat Cristel Biemans en drie kinderen - Guy, Kiki en Luke - achter.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).