Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Nederlandse Oranje Fonds roept de inwoners van Curaçao, Bonaire, Aruba, Sint Maarten en Sint Eustatius op zich aan te melden voor de grootste vrijwilligersactie van het Koninkrijk: DOET.


DOETTijdens de DOET-acties op 10 en 11 maart worden in Nederland en op de vijf Caribische eilanden honderden klussen uitgevoerd bij stichtingen, zorginstellingen en verenigingen. In 2016 staken meer dan 6.000 vrijwilligers de handen uit de mouwen voor ruim 500 projecten. Dat kan van alles zijn, zegt het Oranje Fonds. ,,Het verven van een buurtcentrum, een dagje uit met ouderen, een speeltuin opknappen. Alles is mogelijk.” Met de DOET-campagne wil het Oranje Fonds laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. ,,Meedoen is een leuke en gezellige manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk en tegelijkertijd help je een organisatie een klus te klaren.” Aanmelden kan via de sites van de verschillende eilanden. Daarop is ook meer informatie te vinden over de projecten en deadlines. Onder het motto ‘vele handen maken licht werk’ kunnen mensen zich ook als groep inschrijven, bijvoorbeeld met familieleden, collega’s, leden van een sportvereniging of klasgenootjes.
Op Curaçao coördineert Curaçao Cares de actie ‘Cura Doet’. Eerder liet projectleider Janis Vinck weten dat er dit jaar ruimte is voor 225 organisaties ‘die allemaal maximaal 1.100 gulden kunnen ontvangen om hun doelen te verwezenlijken’. Curaçao Cares was gisteren niet bereikbaar voor een update, maar volgens de website www.curadoet.com zijn op dit moment 162 projecten ingeschreven op Curaçao. Op Bonaire staat de teller op 8, op Aruba op 23, en op Sint Maarten op 1. Op Sint Eustatius zijn nog geen projecten ingeschreven voor de actie in 2017.
Het Oranje Fonds bestaat sinds 2002, toen het als huwelijkscadeau werd aangeboden aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Het fonds besteedt, met steun van de Nationale Postcode Loterij en giften van donateurs en bedrijven, jaarlijks ‘bijna 30 miljoen euro aan directe financiële bijdragen aan ruim 9.000 sociale initiatieven in Nederland en in het Caribisch deel van het Koninkrijk’, zo staat op de website. ,,Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. Het Oranje Fonds wil enerzijds sociale samenhang en anderzijds sociale participatie bevorderen.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).