Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het was druk op Curaçao tijdens de jaarwisseling. De hotels en toeristenresorts in het land zaten bomvol. Dat blijkt uit navraag van het Antilliaans Dagblad bij een greep uit het ruime aanbod aan overnachtingslocaties voor toeristen. Gasten blijken vooral uit Europa te blijven komen. Noord-Amerikanen komen iets vaker, en steeds minder toeristen komen uit Zuid-Amerika.


HotelsDe drukte rond de periode van oud en nieuw is een jaarlijks terugkerende gewaarwording, zo bevestigen de meeste hotelmanagers en woordvoerders. ,,Precies na Kerst zitten we eigenlijk altijd vol. Dat houdt dan aan tot na de jaarwisseling”, laat bijvoorbeeld general manager Joia van Loo van Hotel ’t Klooster in Pietermaai weten. ,,Zo’n 80 procent van onze gasten komt uit Nederland of Duitsland”, vervolgt ze. ,,De rest bestaat voornamelijk uit Zuid-Amerikanen. Dat waren er altijd al relatief minder, maar dit jaar is dat aantal verder afgenomen.”
Dat is een terugkerend beeld bij alle andere locaties. Emerson Cordilia, salesmanager bij Papagayo Beach Resort, vertelt: ,,We zitten voor 98 procent vol. Dat is elk jaar wel zo.” In het bezoekersaantal uit Zuid-Amerika merkt hij een duidelijk dalende lijn. Crisis en andere problemen in landen zoals Brazilië, Colombia en Venezuela liggen daaraan volgens hem ten grondslag. ,,Gelukkig treft dat ons niet zo, omdat vakantiegangers uit Europa, en daarnaast de Verenigde Staten, het grootste deel van onze bezoekers vormen. Vooral Nederlanders en Duitsers kennen dit gebied.”
Op een steenworp afstand, bij Livingstone Jan Thiel Resort, klinkt hetzelfde. ,,De laatste jaren zitten we met oud en nieuw helemaal vol”, aldus general resortmanager Sander Winterberg. ,,Wat me opvalt, is dat het gastenbestand veel meer een mix is dan de rest van het jaar, wanneer er relatief veel Europeanen zijn. Tijdens de laatste dagen van december zijn hier meer mensen uit de Verenigde Staten en Canada. Dit is een trend van de afgelopen jaren.”
,,Gasten bij ons zijn voornamelijk Duits”, zegt marketingmanager Rosa Marijnen van Ritz Village. Bij hen zit zowel het hotel als het hostel helemaal vol. ,,Momenteel zijn we bezig met een uitbreiding van het hostel. Alle ruimtes die gereed waren, konden meteen in gebruik worden genomen, zo druk is het.”
Marlous Molendijk, woordvoerder van Floris Suite Hotel, meldt: ,,De jaarwisseling valt in het hoogseizoen, dus we zaten helemaal vol.” Haar valt op dat Canadezen, Duitsers en Amerikanen, met name uit Miami, het eiland vaker weten te vinden. Evenals Brazilianen. Voor de toekomst verwacht ze, vanwege nieuwe afspraken, vooral meer Colombianen te mogen verwelkomen.
Bij Atlanta Beach Hotel hetzelfde beeld. Men laat weten dat er meer mensen uit de Verenigde Staten komen, en minder uit Venezuela. Alle kamers zijn heel de week bezet.
Om al deze gasten te vermaken, organiseerden de meeste accommodaties iets speciaals op oudjaarsavond. De resorts bij Jan Thiel hebben samengewerkt voor een vuurwerkshow en andere overnachtingsplekken boden logees een glaasje champagne of oliebollen aan.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).