Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Intercontinental University of the Caribbean (ICUC) bv heeft tijdens een persconferentie kennis laten maken met het team dat eerdaags de veel bediscussieerde bachelor in Policing-opleiding gaat leiden.

icucHet gaat om directeur Carl Camelia, onderwijsdirecteur Jeanine Cozijns-Isenia en directeur internationalisering Emilio Ferrero. Overigens blijkt dat dit instituut zich in de toekomst ‘ICUC Int’l’ zal noemen, mogelijk om zo verwarring te voorkomen met het gelijknamige ICUC, het voormalige Curises, waar Camelia in het verleden werkzaam was.
Camelia heeft uitgelegd dat zijn instituut is opgericht onder het beleid van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) om het transnationale onderwijs, het zogenoemde ‘onderwijstoerisme’, op te zetten. Het was minister Nasser El Hakim van MFK die toentertijd met dit idee kwam. Het instituut is in mei 2013 opgericht en ingeschreven bij het bureau intellectuele eigendom. Dit bureau heeft onderzocht of het instituut die naam mocht dragen en dat kon omdat het voormalige Curises weliswaar ICUC gebruikt als naam, maar niet als zodanig officieel is ingeschreven.
ICUC Int’l verzorgt sinds 2013 lessen aan de lokaliteit St. Martinus University op Scherpenheuvel. Ook heeft het instituut cursussen gegeven aan Stichting Belastingaccountantsbureau (SBAB), de Pre-University English voor Spaanssprekenden en verschillende cursussen binnen de medicijnenstudie. ,,De universiteit biedt 24 studies aan op bachelorsniveau die bij ministerieel besluit erkend zijn en ook de mastercursussen zijn bij Landsbesluit erkend”, zo is aangegeven door Camelia.
Ferrero is belast met de Transnationale Educatie. Er zijn volgens hem al overeenkomsten gesloten met universiteiten in Venezuela, Colombia, Paraguay, Bolivia, Madrid, Barcelona en Jamaica. De bedoeling is om samen studies aan te beiden die een dubbele titel verschaffen. De studenten moeten hiervoor verplicht een deel van hun studie op Curaçao volgen.
Het project van de bachelorsstudie voor de politie is in 2014 begonnen. Er zal in deze opleiding samengewerkt worden met de politieopleiding in Colombia en Nederland.
Cozijns-Isenia heeft uit de doeken gedaan hoe de studie inhoudelijk is ingericht met zeven competentiegebieden die ontwikkeld worden bij de studenten. De studie zal eind januari 2017 van start gaan.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).