Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Nutsbedrijf Aqualectra heeft deze week toestemming gekregen om voor ‘een paar miljoen’ beslag te leggen op activa van Refineria di Kòrsou (RdK) en Curaçao Utilities Company (CUC).

rdk
Dit bevestigt advocaat Rainey Conquet op vragen van het AntilliaansDagblad. Hij geeft aan woensdag groen licht te hebben gekregen en dat de beslagen diezelfde dag nog en donderdag zijn gelegd.
Namens Integrated Utility Holding (IUH), de officiële naam van energiebedrijf Aqualectra, is het beslag gelegd op de bankrekeningen van RdK (eigenaar van de raffinaderij en andere olie-installaties zoals de terminal bij Bullenbaai) en CUC (onderdeel van RdK). CUC heeft tot eind 2019 een contract met olieraffinaderij Isla voor de levering van stoom, stroom en water, maar ook voor de levering van elektra aan de gemeenschap.
Het beslag van Aqualectra heeft niet betrekking op de kwestie van de aandelen ten tijde van het kabinet-Schotte die in 2011 om niet naar RdK zijn overgegaan (de ministerraad heeft begin 2013 besloten dat RdK Aqualectra voor dit bedrag moet compenseren), maar op reguliere betalingen en schadebedragen wegens het niet leveren van stroom en het niet nakomen van financiële verplichtingen die voortvloeien uit de IUH-overeenkomst.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).