Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) gaat in 2017 en 2018 door. Dat heeft demissionair minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling (MEO) tegenover deze krant bevestigd.

rhuggenaath
Volgens de minister ligt er een Memorandum of Understanding (MoU) op tafel dat alle stakeholders, te weten Fundashon Bon Intenshon en organisaties binnen de toeristensector (waaronder Curaçao Tourist Board en Chata) bij de organisatie van het festival betrekt. Volgens Rhuggenaath moet dit ervoor zorgen dat het grootste muziekfestival dat Curaçao ooit heeft gekend op duurzame wijze kan worden voortgezet.
Vorige maand maakten Fundashon Bon Intenshon en Mojo Concerts, die tot nu toe ieder jaar het CNSJF organiseerden, bekend dat was besloten volgend jaar geen CNSJF te organiseren. De reden hiervoor was dat er in de periode waarin het muziekfestival ieder jaar plaatsvindt geen hoofdacts beschikbaar zouden zijn. Bovendien is het invliegen van artiesten, hun band, crew en apparatuur voor slechts één concert zeer kostbaar, zo liet de organisatie weten. Er werd binnen de gemeenschap en daarbuiten met teleurstelling maar ook ongeloof kennisgenomen van dit besluit. Voor velen is het CNSJF een vast gegeven geworden. Rhuggenaath, zelf ook een trouw bezoeker van het muziekfestival, liet meteen weten alles op alles te zullen zetten om het CNSJF te behouden. Een brief werd gestuurd naar Gregory Elias van Fundashon Bon Intenshon en zo is het balletje gaan rollen.
Het festival heeft tot nu toe zeven prachtige edities op Curaçao gekend en werd steeds geheel bekostigd door de particuliere goededoelenstichting Bon Intenshon van Elias. Het CNSJF zorgde voor beduidend betere toeristencijfers en ongekend hogere inkomsten in het traditionele laagseizoen, maar toch bleef de bijdrage die door de toeristensector aan dit muziekfestival werd geleverd bijzonder laag; iets dat ook door Bon Intenshon verschillende keren is aangekaart.
Hoewel in dit stadium nog geen invulling is gegeven aan de wijze waarop de toeristensector een bijdrage zal leveren aan het CNSJF, is in ieder geval de steun toegezegd, zo laat Rhuggenaath weten. ,,Iedereen ziet in dat het in het voordeel van het eiland dient als dit festival wordt voortgezet. Iedereen kent wel de rapporten van onderzoeker Tico Croes waarin duidelijk een beeld wordt geschetst van de economische impact van dit festival. Iedere organisatie binnen de toeristenbranche kan het festival op een andere manier steunen. Onze prioriteit was ervoor te zorgen dat het festival door kon gaan. Nu dat is gebeurd, gaan we de setup bestuderen, waardoor we het festival op een duurzame manier kunnen organiseren. We hebben bijna een akkoord bereikt, maar missen nog een aantal details.” Een punt waar ook over moet worden nagedacht is de periode waarin het festival tot nu toe heeft plaatsgevonden, zo laat de minister weten. ,,We moeten denken aan een periode waarin hoofdacts gemakkelijker kunnen worden geboekt en waarin het ook minder duur zal zijn.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).