Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De gratis uitgaanskalender K-pasa wordt door concurrent Pasabon ‘op nietsontziende wijze’ in de verdrukking gebracht.

k-pasa

Dat schrijft de uitgever van K-pasa aan adverteerders en de media. ,,K-pasa hoopt dat ondernemend Curaçao de onrechtmatigheid van deze situatie inziet.”
De uitgever van K-pasa Hans van Bladel beklaagt zich over ‘dirty tricks’ van de concurrent die de Pasabon uitgaanskalender op diverse locaties in de displays van K-pasa zou hebben gezet, op een manier dat de K-pasa niet meer zichtbaar is. ,,Onze concurrenten gaat nietsontziend te werk”, moppert Van Bladel. ,,Op enkele locaties is de gehele inhoud van de K-pasa-displays eruit gehaald, weggegooid en vervangen door vreemde folders. Dit is onacceptabel.”
In een brief aan de uitgever van Pasabon - volgens Van Bladel gaat het om een ex-medewerker van K-pasa - wordt gewaarschuwd voor een gang naar de rechter. Van Bladel (Fresh Media nv) eist niet alleen dat Pasabon (Curaçao Media nv) de ‘guerrilla-technieken’ achterwege laat, maar ook dat Pasabon de gedrukte versie van de uitgaanskalender van de markt haalt, omdat deze gelijkenis vertoont met K-pasa. ,,Niet alleen de exacte kopie van het concept zorgt voor verwarring op de markt, alsook de gehanteerde naam Pasabon. Er kan gesteld worden dat de helft van de naam exact gelijkt aan K-pasa, namelijk het woord pasa”, aldus Van Bladel. ,,Voorts hebben wij van diverse klanten en bewoners van het eiland vernomen dat Pasabon beweert dat K-pasa niet meer bestaat. U weet donders goed dat K-pasa sinds dinsdag 29 november weer op het eiland verkrijgbaar is.” 
De uitgever van Pasabon zou hebben geprobeerd de distributeur van K-pasa over te halen om de distributie voor Pasabon te verzorgen. ,,Onze distributeur heeft dit afgeslagen omdat hij K-pasa zou distribueren op dinsdag 29 november, zoals hij dat al in de 19 jaren voorheen had gedaan,” schrijft Van Bladel aan zijn concurrent. ,,U wist dus exact dat K-pasa er weer was en toch laat u in de markt doorklinken dat K-pasa niet meer bestaat.”
Van Bladel treft intussen voorzorgsmaatregelen. ,,We zijn door de ontstane situatie gedwongen om ons distributienetwerk nogmaals na te lopen, na de normale distributie op donderdag, zodat we ervoor zorgen dat K-pasa weer keurig op alle locaties aanwezig is, en overal weer in de K-pasa-displays voorradig is.” Hij hoopt dat ondernemers een oogje in het zeil willen houden en ervoor willen waken dat Pasabon in de displays van K-pasa belandt.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).