Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Demissionair minister Suzanne Camelia-Römer (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) verwacht volgende week rond de tafel te gaan zitten met Cinelandia-eigenaar Fernando da Costa Gomez om de details omtrent het Memorandum of Understanding (MoU) af te ronden. Dat heeft de bewindsvrouw tegenover deze krant bekendgemaakt.

 

cinelandia2

,,Dan kan het balletje van Cinelandia pas echt gaan rollen.”
Er ligt al een concept-MoU op tafel waarin mogelijkheden voor het vervallen pand in de binnenstad aan bod komen. Volgens Camelia-Römer heeft Da Costa Gomez de wens om het pand dat vroeger als bioscoop fungeerde om te toveren tot een kantorencomplex, woningen, een kleine supermarkt of een restaurant. ,,Iets dat in ieder geval levensvatbaar is voor de stad”, aldus de minister. ,,Het is aan de eigenaar om aan te geven wat hij met het pand wil doen. Dat is niet onze beslissing. Wat wij doen is meedenken aan mogelijke bestemmingen en vervolgens aangeven wat de vereisten zijn.”
Deze krant maakte in juni van dit jaar bekend dat er een MoU in de maak is waarin moet worden opgenomen wat er concreet gedaan moet worden om het monument Cinelandia in Punda te renoveren. Toen was nog niet bekend wat de functie van het bekende monument na herstel zou zijn en hoewel daar nu nog geen uitsluitsel over is, heeft Da Costa Gomez inmiddels wel zijn wensen kenbaar gemaakt.
Camelia-Römer maakte eerder bekend er alle vertrouwen in te hebben dat het herstel van Cinelandia nu doorgaat. Dit ondanks de ernstig vervallen staat en eerdere pogingen om het pand te restaureren. Wel benadrukte de minister dat het niet alleen afhankelijk is van Da Costa Gomez, maar ook van de regering. ,,Vaak gaan dingen mis omdat de regering niet bereid is haar nek uit te steken”, aldus de bewindsvrouw in juni.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).