Willemstad - Maar liefst vijfentwintig bands en entertainmentgroepen vullen het hart van Willemstad met muziek en dans tijdens het grote finalefeest van de honderdjarige MCB. Volgende week is het zo ver. De officiële verjaardag valt op vrijdag maar om het feest toegankelijk te maken voor een zo groot mogelijk publiek, is gekozen voor de zondag.


mcb,,Want iedereen is welkom”, zegt algemeen directeur Chicu Capriles op de drukbezochte persconferentie op het Jojo Correaplein, voor het hoofdkwartier van de bank. Tijdens de toespraken wordt de generator even stopgezet op het gerenoveerde plein dat zijn voltooiing nadert. Er komen nog banken, een vaste kraam voor de traditionele verkoop van hotdogs en sfeerverlichting. ,,En het nieuwe permanente podium wordt nog voorzien van een dak, zegt MCB-manager real estate, Omar Russel, die belast is met het toezicht op de werkzaamheden. ,,En dan is er nog een verrassing, die de achttiende wordt onthuld”, voegt Capriles toe, die desgevraagd laat weten dat de kosten van de opknapbeurt een miljoen benaderen. ,,Het is een geschenk aan de gemeenschap en een blijvende herinnering aan deze mijlpaal”, aldus de MCB-directeur.
Met het plein en de feestelijkheden wil de bank niet alleen haar cliënten maar ook de hele bevolking danken voor het in hen gestelde vertrouwen.
De viering begint op 18 december om 10.00 uur, met optredens op vijf verschillende podia, verdeeld over Punda en Otrobanda. Daarnaast zijn er op twee plaatsen - in het Riffort en op het Gouverneursplein - terrasjes, tenten, food trucks en barretjes waar eten en drinken voor een heel vriendelijke prijs wordt aangeboden.
In de straten van Punda en Otrobanda kan het publiek genieten van saxofoonspelers, steltlopers, levende standbeelden, acrobaten, wabi’s, brassbands, een steelband en een Mariachi groep.
Het is te veel om op te noemen. Voor wie zelf wil bijdragen aan de feestvreugde rijdt er een karaoke-bus door de straten van Punda. ‘Lito 1’ en ‘Lito 2’ bij de Willemstad poort (Punda) en op het Molenplein (Otrobanda) bieden vermaak voor de kinderen met springkussens, spelletjes en de magie van Tom Presti. 
De organisatie is in handen van het gespecialiseerde evenementenbureau Evento Curaçao, onder leiding van Marijke Hoos. ,,Vanaf het moment dat we meer dan een jaar geleden hoorden dat wij de klus mochten klaren was het één grote uitdaging”, aldus een opgetogen Hoos. ,,Het is een groot genoegen om met een bedrijf dat al zo lang bestaat te mogen werken. En niet alleen met hun medewerkers. Aan het onderhandelen met de gecontracteerde artiesten, de overheid, politie, Rode Kruis en Selikor hadden we onze handen vol. Het laatstgenoemde bedrijf zorgt voor een opgeruimde stad voor, tijdens en na het evenement, zodat iedereen kan genieten van een schone omgeving”, zegt Hoos. ,,Zo dragen wij ook ons groene steentje bij”, vult Capriles aan. 
Het milieu wordt als groen aangeduid, maar tijdens het feest overheerst een andere kleur. Het MCB-blauw zal uitbundig worden teruggevonden op de Emmabrug, aan de Handelskade, in de etalages van de winkels en zelfs bij de kerstman, die zijn rode jas voor de gelegenheid verruilt voor een blauwe. Er is een ‘Artstreet’ en een MCB- museum in Punda, en natuurlijk worden de twintig oudjes, die dit jaar de honderdjarige leeftijd hebben bereikt, nogmaals in het zonnetje gezet.
Het optreden van de bigband, onder leiding van jazzpianist en arrangeur Randal Corsen, wordt een van de hoogtepunten van de viering. De band zal om 18.30 uur een arrangement van 100 jaar Curaçaose muziek ten gehore brengen, bijgestaan door Curaçaose artiesten, waaronder Izaline Callister. Na afloop van dit optreden zullen de aanwezigen getuige kunnen zijn van een spectaculaire show rondom een reis door 100 jaar MCB.
Om 20.00 uur wordt het feest afgesloten met een vuurwerkshow. Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina ‘MCB rumbo pa 100’.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).