Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Met ingang van 1 januari 2017 is Miles Mercera de ceo van de Curaçao Hospitality & Tourism Association (Chata).

milesmercera

Dat is gisteren bekendgemaakt. Mercera volgt Lizanne Dindial op die, na vijf jaar bij Chata te hebben gewerkt, op 31 december met pensioen gaat.
De 28-jarige Mercera haalde zijn associates- en bachelordiploma aan de Hotelschool van Aruba en de University of Curaçao. Aan de Intercontinental University Curaçao volgde hij tevens de opleiding International Hospitality & Tourism Management en aan de Rotterdamse Business School behaalde hij in 2011 zijn master in Entrepreneurship and Consultancy. Mercera begon zijn carrière in de toeristensector op de prille leeftijd van 19 jaar bij de Starwoord Hotels in Nederland. Hij was toen werkzaam op het gebied van online marketing & pr en vervulde later op Bonaire een positie op de afdeling Marketing & Product Development binnen de Tourism Corporation Bonaire. In 2011 voegde hij zich bij de Chata-familie als de nieuwe marketing manager en groeide binnen de organisatie uit tot de director van Marketing & Product.
In een eerste reactie laat de jonge Mercera weten dankbaar te zijn voor deze kans op zo’n jonge leeftijd. Hij voelt dat hij er klaar voor is. ,,Ik heb geluk gehad de afgelopen vijf jaar een groot leider te hebben gehad die me alles heeft geleerd over werkethiek. Met deze ervaring zal ik de organisatie gedurende de komende jaren verder leiden. Ik kijk uit naar 2017 waar ik geloof dat eenheid, vertrouwen, transparantie, communicatie en hard werken de hoofdingrediënten zullen zijn voor het toerisme en onze vereniging; niet alleen om te groeien, maar om uit te blinken”, aldus de volgende Chata-ceo.
In een schriftelijke verklaring laat Chata weten dat de 28-jarige Mercera de organisatie - die in 2017 haar 50-jarig bestaan viert - het nieuwe tijdperk in zal leiden en blikt met gepaste trots terug op de dienstjaren van Dindial. ,,Het bestuur van de vereniging is trots op het werk en de toewijding van huidig ceo Lizanne Dindial. Ze kwam in april 2011 bij Chata als de eerste vrouw die de functie van president en ceo vervulde. Daarvoor kennen we haar allemaal nog als de eerste vrouwelijke gezaghebber op Curaçao.” Tegelijkertijd verwelkomt het bestuur Miles Mercera als de nieuwe president en ceo van Chata. ,,Hij is zeker gekwalificeerd en is klaar om deze nieuwe uitdaging aan te grijpen. Namens het bestuur van Chata, haar leden en partners, wensen we hem het allerbeste in zijn nieuwe rol en hij kan ervan verzekerd zijn dat wij hem volledig zullen steunen”, zo laat de vicevoorzitter van het bestuur, Jeroen Kibbelaar weten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).