Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - In The Cinema’s in het Riffort vond donderdagavond het eerste evenement van de stichting Ride for the Roses Curaçao plaats, om fondsen te werven voor het Prinses Wilhelmina Fonds. Bij deze eerste actie kon al meteen circa 20.000 gulden bijgeschreven worden op de rekening van Ride for the Roses.


Uitverkochte premiereOp 29 januari 2017 vindt de dertiende editie van de Ride, Sail, Swim, Walk, Spinergy & Climb for the Roses plaats, waar weer meer dan 10.000 deelnemers worden verwacht om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.
De kaartverkoop voor de film Sully ging hard, zo laat de organisatie weten. ,,Zo hard dat alles al bijna twee weken voor de datum uitverkocht was.” Op deze manier werden twee zalen van The Cinemas gevuld met in totaal 420 personen die zo een bijdrage leverden, maar die ook een vermakelijke avond aangeboden kregen. De gasten werden via een rode loper welkom geheten en kregen vervolgens een hapje en een glas bubbels om in de stemming te komen voor de lokale première van de speelfilm Sully, die onder regie stond van Clint Eastwood en Tom Hanks in de hoofdrol heeft.
Na enkele openingswoorden van voorzitter Robbin Martina van de stichting Ride for the Roses, sprak entrepreneur en voormalig ALM-purser Tobias ‘Tito’ Cordeiro over het fatale vliegongeval van 2 mei 1970 in zee op 60 kilometer van de kust van het Oost-Caribische eiland St. Croix. Hij behoorde tot de groep overlevenden, maar er kwamen die dag 23 personen om, onder wie zijn collega, de stewardess Margareth Abraham. Dit was het verhaal van een overlevende, naar analogie van kankerpatiënten die hun ziekte weten te overwinnen.
Na de woorden van Cordeiro werd de film Sully vertoond. Deze film is gebaseerd op het ware verhaal van US Airways-gezagvoerder Chesley ‘Sully’ Sullenberger die op 15 januari 2009 het leven redde van alle 155 mensen aan boord toen hij, nadat luttele minuten na het opstijgen beide motoren waren uitgeschakeld na een ‘birdstrike’, erin slaagde een noodlanding te maken op de Hudson rivier in New York. De nasleep nam dramatische vormen aan toen bij nader onderzoek werd gesuggereerd dat de noodlanding niet nodig was geweest. Uiteindelijk kwam toch overduidelijk aan het licht dat dit de enige overgebleven optie was.
De kop is er met de première van Sully af voor wat betreft de activiteiten voor Ride for the Roses. De stichting kijkt met tevredenheid terug op de eerste activiteit voor de campagne van 2017.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).