Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,De Letter of Intent (LoI) die in 2012 met ZenCity is getekend, heeft het land op geen enkel manier benadeeld, het land is met de ondertekening geen enkele verplichting aangegaan.” Dat zegt de beoogd premier Hensley Koeiman (MAN) in gesprek met deze krant.
,,In het document werd het voornemen uitgesproken om het project van ZenCity te exploreren. Als de toenmalige minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) was ik via een Landsbesluit gemachtigd om te tekenen”, aldus Koeiman, die daarmee reageert op een publicatie in de Papiamentstalige ochtendkrant Vigilante van gisteren.
De krant schreef: ,,Op dit moment zijn er vraagtekens rond de integriteit van Hensley Koeiman, de toekomstige premier.” Vigilante stelt dat Koeiman ondanks de aanwijzing uit Nederland en het feit dat het kabinet-Schotte niet langer op de steun van de Staten kon rekenen, een document tekende waarbij 100 miljoen gulden gemoeid was. Het was volgens de krant de bedoeling om dat bedrag via het fonds van Labizjan te krijgen.
,,Het Labizjan-fonds viel niet onder mijn verantwoordelijkheid als minister van SOAW, het viel onder het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur”, aldus Koeiman. Ik heb niets illegaal gedaan.” De Vigilante beweerde ook dat Koeiman altijd heeft ontkend dat hij de LoI tekende. In gesprek met deze krant verklaarde Kopieman de bewuste documenten nog te hebben. Na intern overleg zou hij besluiten of de stukken wel of niet naar deze krant worden verzonden.
Op de vraag of de partij de aantijgingen van de krant publiekelijk zal tegenspreken, antwoordde Koeiman dat het een mogelijkheid is. ,,Wij kunnen een persverklaring opstellen. Aan de andere kant weiger ik om de agenda door dit soort berichten te laten dicteren.”
Volgens de politiek leider zijn er mensen die eropuit zijn via berichten verwarring te zaaien. Pal voor de verkiezingen werd de politiek leider ervan beschuldigd dat hij zijn vrouw als minister een baan had toebedeeld. Die beschuldiging werd toen ook door de leider verworpen.

zencity


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).