Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Met de eerste kids clinics en een persconferentie in aanwezigheid van de grote honkbalsterren is de officiële kick-off van de Curaçao Baseball Week 2016 en de vierde editie gisteren begonnen.
baseballweekInitiatiefnemers Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort, Hensley Meulens en Ben Thijssen zijn trots op de lijst met namen die gedurende de week aanwezig zijn. ,,Het begon allemaal in 2009 toen wij met Jair Jurrjens de eerste plannen maakte voor een baseballevenement dat ieder jaar terug zou komen op ons eiland”, zegt Rogier van der Meer, commercieel directeur van Blue Bay Resort.
In de jaren daarna kwamen de eerste gesprekken op gang met Robert Eenhoorn, Hensley Meulens en Ben Thijssen. ,,Na de eerste editie in 2013 hebben we een driejarenplan opgesteld tot en met 2016. Deze 2016-editie brengt al vele krachten bij elkaar, zoals: de profspelers en coaches van Curaçao, Febeko, KNBSB, MLB en bijvoorbeeld ISG. Vooralsnog is de 2016-editie de laatste van de reeks.”
Gisteren, vandaag, morgen en donderdag zijn de kinderen aan slag tijdens de kids clinics. De week wordt afgesloten op vrijdag 2 december met een spectaculaire ‘Ball Park Night’ in het Tio Daou stadion te Sta. Rosa. Aanwezig zijn spelers als Didi Gregorius, Jonathan Schoop, Jurickson Profar, Sharlon Schoop, Ozhaino Albies, Kevin Kelly, Hainley Statia, Kevin Moesquit, Diegomar Markwell, Carlton Daal, Kalian Sams, Chris Garia, Sherman Lacrus, Juremi Profar, Denzel Richardson en Darren Seferina.
De intentie van Blue Bay is om de Curaçao Baseball Week uit te bouwen tot het grootste baseballevenement van de regio. Van der Meer: ,,Begin 2017 zal duidelijk worden in welke vorm de CBW haar eventuele continuïteit zal behouden.”
Het grote ‘inspirational charity dinner’ vindt morgenavond in besloten kring plaats bij de Sunset Bar & Grill. In een unieke setting gaan drie sprekers hun bijzondere ‘levensverhaal’ vertellen aan alle aanwezigen. Sprekers zijn Churandy Martina, Didi Gregorius en Pernell Saturnino. Naderhand worden er enkele items van de sprekers geveild voor de het goede doel, de lokale baseball community.
Vincent Zrour, events manager van Blue Bay Resort: ,,Een prachtige week gaat van start, de dromen van vele Curaçaoënaars komen uit. Met plezier heeft ons resort alle spelers en coaches ontvangen en we gaan er een onvergetelijke week van maken.” Ook Hensley Meulens heeft zin in deze week: ,,Wij zijn trots op het feit dat de topspelers zich zo hard inzetten om van dit unieke event een groot succes te maken”, aldus Hensley Meulens. Naast Meulens zijn Eugene Kingsale (KNBSB), Steve Janssen (KNBSB), Sidney de Jong (KNBSB), John Vodenlich (ISG) en Jerry Weinstein (Colorado Rockies) aanwezig en hebben afgelopen weekend seminars verzorgd voor lokale en internationale coaches.
Op vrijdag 2 december zal een vol Tio Daou Ball Park zich opmaken voor de Ball Park Night. Een bijzondere avond, want vele topspelers en coaches zijn aanwezig om hun kunsten te vertonen. De deuren gaan vanaf 16.00 uur open en om 16.15 uur zal de eerste wedstrijd van de avond gespeeld worden: All Star Senior League Game.
Om 19.00 uur start de Meet & Greet met alle spelers en coaches voor de Premium kaarthouders. Nadat Kris Berry en Jean-Jacques Rojer het volkslied ten horen hebben gebracht start om 20.30 uur de softbalwedstrijd: Team CBW vs. Team Curaçao Celebrities. Curaçaose celebrities in de sport, muziek, kunst, entertainment en veteranen in het honkbal en softbal zullen hun opwachting maken in het stadion. Rond 22.00 uur vindt de spectaculaire Homerun Derby plaats met vele grote sterren van het eiland en afsluitende vuurwerkshow.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).