Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De derde editie van de KLM Curaçao Marathon is gisteren succesvol verlopen in ‘fantastisch hardloopweer’. Dat zegt medeorganisator van de marathon, Kees van Muiswinkel, in gesprek met deze krant.


MarathonDe winnaar van de marathon gisteren was de Venezolaanse Mervis Del Jesus Villarroel, die in drie uur en een minuut finishte. Gevolgd door zijn landgenoot Venancio Subero twee minuten later. John de Rooij uit Venray bereikte in drie uur en zeven minuten de eindstreep. Bij de vrouwen kwam Marlies Kort als eerste over de finish in drie uur en drie minuten, gevolgd door de Noorse Kathrine Soemme (3 uur, 48 minuten) en de Belgische Patricia Nolf (3 uur, 51minuten).
Er deden in totaal tweeduizend deelnemers uit 29 landen mee aan de verschillende races, waaronder de vijf kilometer, de tien kilkometer, de halve marathon, de marathon en de 10,5 kilometer wandelroute. De marathon startte om 4.00 uur bij Lions Dive, en eindigde daar ook op het strand.
Oprichter van de stichting Run in the Sun, Kees van Muiswinkel, spreekt van een groot succes. ,,Op zaterdag regende het nogal, maar we zijn in de regen doorgegaan met de opbouw van het evenement.” Gisterochtend zelf was het volgens Van Muiswinkel ‘fantastisch hardloopweer’, met een koel briesje en geen druppel regen.
De speciale ‘Curd Evertsz-bokaal’ werd uitgereikt aan de Amerikaanse renster Sloan. Zij is 68 jaar oud en kwam rond 10.30 uur als laatste over de eindstreep. Volgens de organisatie begon Sloan op haar 52e met het lopen van marathons.
Een andere bijzondere renner is Jaap van den Berg uit Nederland, die in vijfenzeventig landen een marathon heeft gelopen en met deze prestatie wereldwijd in de top tien staat.
Volgens Van Muiswinkel bewijst de KLM Curaçao Marathon dat het mogelijk is om op Curaçao topsport te organiseren. De race is AIMS-gecertificeerd, dat inhoudt dat deelnemers meedoen voor internationale rankings. Van de tweeduizend renners zijn er negenhonderd vanuit het buitenland naar Curaçao gekomen, waaronder meer dan vierhonderd deelnemers uit Nederland.
Er is met de races in totaal 7.500 gulden opgehaald voor het goede doel Fundashon Amigunan di Cristo. Dat geld zal worden aangewend voor de reparatie van de auto van tante Emma, waarmee ze kinderen ophaalt voor haar naschoolse opvang in Fuikbaai. ,,Dat is het best bestede geld van het jaar”, aldus Van Muiswinkel.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).