Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) ontwikkelt een nieuw mobiliteitsbeleid waarbij de bussen van ABC-busbedrijf (konvooi) de routes langs de grote wegen zullen berijden en de kleine busjes meer de wijken ingaan.


mobiliteitsbeleid

Bij het ontwikkelen van de nieuwe plannen zijn de stakeholders betrokken en wordt dus ook samengewerkt met de buschauffeurs. Het is de bedoeling dat er een coöperatie komt van buschauffeurs. Er wordt bij het beleid ook gekeken naar een betere bereikbaarheid van nieuwe wijken die zijn ontstaan. Er zullen meer substations gebouwd worden waar zowel grote als kleine bussen samenkomen. ,,Ons openbaar vervoer is deficiënt en we moeten toe naar een situatie waarbij mensen het fijn vinden om het openbaar vervoer te gebruiken en ervoor kiezen de auto wat vaker thuis te laten staan. Nu is het openbaar vervoer er alleen voor diegenen die zich geen auto kunnen permitteren. Er komt hier eerdaags een congres over”, aldus Suzy Camelia-Römer (PNP) in de Staten. ABC-busbedrijf krijgt 9,4 miljoen gulden subsidie en genereert ook zelf inkomsten. Daarmee kunnen volgens de minister nieuwe bussen gekocht worden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).