Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Ostrich Farm heeft twee van de zes op 30 oktober gestolen struisvogelkuikens terug. Tijdens een huiszoeking in Jan Kok trof het multidisciplinaire team ook een aantal dieren aan, waaronder de twee struisvogels. struisDe Ostrich Farm werd ingelicht, en vervolgens heeft een van de verzorgers van de struisvogelboerderij de dieren geïdentificeerd en terug naar de farm gebracht. ,,De dieren waren gelukkig goed verzorgd en in goede conditie”, vertelt Rinesh Debipersad, manager van de Ostrich Farm. ,,Daar zijn we blij mee want het is heel moeilijk om struisvogels te houden. Ze hebben een heel gevoelig zenuwstelsel en kunnen niet tegen stress. Ze zijn snel ziek, zeker als het regent. In de natuur zorgt de vader voor de kuikens, hier nemen wij die taak over.” Overigens zijn struisvogels geen vriendelijke dieren, waarschuwt Debipersad. ,,Ze zijn met 11 maanden eigenlijk al volwassen en dan worden de mannetjes territoriaal. Als de vrouwtjes gaan leggen, verdedigen zij hun nest. Deze grote dieren zijn niet tam en kunnen hard schoppen.”
Bij de Ostrich Farm leven momenteel 123 struisvogels en 18 kuikens. Struisvogels vallen onder de exotische dieren-wetgeving en mogen zonder vergunning niet worden gehouden op het eiland. ,,Wij zijn de enige met een vergunning”, aldus Debipersad. ,,Als er ergens een struisvogel wordt gesignaleerd, is dit hoogst waarschijnlijk een vogel die bij ons gestolen is, tenzij ze door illegale import zijn binnengekomen. We mogen namelijk geen levende struisvogels verkopen.” Dode struisvogels mogen wel verkocht worden, gemiddeld worden er twee struisvogels per maand geslacht, ten behoeve van de keuken van het restaurant Zambezi. ,,Maar de vogels die we nu hebben, zijn voor het kweken. Sommige komen nog uit Zuid-Afrika en zijn al 40 jaar oud. In het wild kunnen struisvogels 80 jaar oud worden en wij hebben als doel dat zij hier 100 jaar oud worden.” Het op Curaçao verkrijgbare struisvogelvlees wordt grotendeels via Europa ingevoerd.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).