Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Rotterdam - De film Double Play gaat op 27 januari 2017 tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) 2017 in wereldpremière. Dat is gisteren officieel bekendgemaakt door IFFR.

doubleplay2,,Met nog iets meer dan twee maanden tot de officiële opening in januari, kondigen we met veel plezier de eerste wereldpremière van IFFR 2017 aan: Double Play van Ernest Dickerson. Een film over Curaçao, het verleden en een dominospel, naar de roman Dubbelspel van Frank Martinus Arion.
Double Play is een initiatief van de Curaçaose particuliere goededoelenstichting Fundashon Bon Intenshon van Gregory Elias, die samen met Lisa Cortés de productie van de film op zich heeft genomen. Elias is niet alleen financier en degene die de realisatie mogelijk maakt - voor de overleden schrijver een droom die eindelijk, na vele jaren en na eerdere pogingen van anderen, in vervulling gaat. Maar ook degene die zich als producent vol overgave intensief heeft bemoeid met opzet, beeld, woordkeuzes en prachtige scènes waarin Curaçao en de mensen van Curaçao worden geportretteerd.
Double Play is een bewerking van het gelijknamige boek Dubbelspel. Deze veelgeprezen roman van de Curaçaose schrijver Martinus Arion (1936-2015) gaf in 1973 een unieke blik op de cultuur en samenleving van Curaçao, via een spannend verhaal over intriges en een dominospel.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).