Van een onzer verslaggevers
Willemstad – De Nederlandse internist-infectioloog Jan Karel Eeftinck Schattenkerk komt voor twee maanden naar Curaçao om het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) te helpen met het opzetten van een polikliniek voor infectieziektes.


sehosDat zegt medisch directeur Franke Scheper. Eeftinck Schattenkerk komt in december en blijft in ieder geval twee maanden. In het ziekenhuis is al een internist-infectioloog werkzaam, dokter Van de Wetering. Of in de toekomst meer specialisten op het gebied van infectieziekten nodig zijn, kon Scheper nog niet zeggen.
De Nederlandse arts zal nauw samen werken met zijn Curaçaose collega’s, niet alleen internisten maar ook andere specialisten. ,,Infectiologen werken ziekenhuisbreed”, zegt Scheper. ,,Zij behandelen patiënten met een hiv-infectie, met zika of dengue, maar ook bijvoorbeeld kankerpatiënten van wie de weerstand afneemt.”
Eeftinck Schattenkerk (1944) was van 1985 tot 2009 internist-infectioloog in het Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam en specialist op het gebied van hiv-infectie. Hij promoveerde in 1997 met het proefschrift ‘Pneumocystosis and microsporidiosis in hiv infection’. Na zijn pensionering in 2009 kreeg hij een gastaanstelling bij het AMC en sindsdien geeft hij onderwijs aan studenten geneeskunde.
De opzet van de poli infectieziekten volgt de Nederlandse standaard en past in het toekomstige Hospital Nobo Otrobanda (HNO). ,,Net zoals alles wat we nu inbrengen in het Sehos”, zegt Scheper. ,,HNO is een gebouw. De processen en structuren kunnen we nu al ontwikkelen. Dat kan straks allemaal 1-op-1 naar het nieuwe ziekenhuis.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).