Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao krijgt er met Thomas Cook een nieuwe touroperator bij. Dit betekent dat Neckermann Reizen Curaçao toevoegt aan haar pakket verre reizen, dat tot nu toe voor de Cariben de keuze biedt uit de Dominicaanse Republiek, Cuba, Jamaica en Barbados.
Thomas Cook Nederland gaat met Neckermann weer vol inzetten op de voormalige Antillen. Dat zegt managing director Carola Hoekstra tegenover reismagazine TravelPro. ,,We gaan absoluut niet de strijd aan met andere partijen, dat is nooit onze insteek geweest. Het gaat ons er vooral om, dat er bij zowel de consument als retail vraag is naar de bestemmingen en daar willen wij aan voldoen”, aldus Hoekstra in het magazine.
Het is voor Thomas Cook het belangrijkste dat verre reizen weer een groter deel gaat uitmaken van het aanbod, zo laat Hoekstra weten tegenover TravelPro. ,,Het gaat ons in eerste instantie niet om een target wat betreft het aantal boekingen. Verre reizen moet een significant aandeel gaan uitmaken van ons totaal, maar daarnaast gaat het er met name om dat het aanbod voldoet aan wat de klant verwacht bij het merk Neckermann Reizen.”
Nederland wordt tot nu toe op Curaçao bediend door reisorganisaties TUI, met de eigen luchtvaartmaatschappij ArkeFly, en Corendon, dat afspraken heeft met KLM. Corendon-oprichter Atilay Uslu juicht de competitie van Thomas Cook toe. ,,Hoe meer touroperators, hoe beter”, aldus Uslu, gisteren op Curaçao. ,,Concurrentie is een feest.”
Hij maakt geen grapje, zegt Uslu. ,,Graag méér touroperators, des te beter voor Curaçao. Een bestemming met maar een of twee reisorganisaties, dat is geen goed teken voor de populariteit van die bestemming.” Hij verwijst naar zijn geboortegrond Turkije, met jaarlijks meer dan een miljoen boekingen. ,,Alle maatschappijen vliegen op Turkije, iedereen beconcurreert elkaar. En dat is goed! Ik wens dit Curaçao ook toe.”
Dat concurrent TUI daar anders over denkt, en hotels exclusief aan zich probeert te binden, vindt hij niet netjes. ,,TUI is een ras-monopolist. Maar dit houden ze niet tegen.” Uslu ziet voor Curaçao vele positieve uitdagingen. ,,Als de markt open is, zijn er legio mogelijkheden voor Curaçao als gewilde reisbestemming.”
In reactie zegt Lara Soetekouw namens TUI, dat concurrentie goed is. ,,Het houdt je scherp, maar wij gaan toch vooral uit van onze eigen kracht.” TUI gaat al haar partners op Curaçao benaderen.

thomascook


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).