Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De nieuwe ministers van de MAN zijn bekend. Formateur Kenneth Gijsbertha wordt namens de blauwe partij de nieuwe minister van Financiën, Elsa Rozendal de nieuwe bewindsvrouw van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport en Eunice Eisden wordt de Gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag voor het nieuwe kabinet met MAN-signatuur.


GijsberthaDat heeft Hensley Koeiman, politiek leider van de sociaaldemocratische partij en de nieuwe premier tegenover deze krant verklaard. Eerder waren er al geruchten over de mogelijke nieuwe ministers van deze partij, maar pas afgelopen vrijdag is het definitieve besluit gevallen. ,,De voordracht van de kandidaat-ministers is afgelopen vrijdag door de partijraad goedgekeurd”, aldus Koeiman aan deze krant.
De nieuwe PS-ministers zijn ook bekend: Ruthmilda Larmonie-Cecilia – nu nog bij Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) - wordt de nieuwe minister van Bestuurlijke Planning en Dienstverlening, terwijl politiek leider van PS Jaime Córdoba minister van SOAW wordt. Bij de PAR blijft Eugene Rhuggenaath bij het ministerie van Economische Ontwikkeling, terwijl politiek leider Zita Jesus-Leito minister wordt van Gezondheid, Milieu en Natuur.
Partijvoorzitter van PNP Henny Reinilia wilde in gesprek met deze krant niet zeggen wie de ministers voor die partij worden. Volgens niet-bevestigde berichten zou de demissionaire minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Suzy Camelia-Römer, echter de nieuwe minister van Justitie worden en zou politiek leider Humphrey Davelaar worden voorgedragen als minister van VVRP.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).