Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Fundashon Bon Intenshon (FBI) en Mojo Concerts hebben besloten om in september 2017 geen Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) te organiseren. ,,De reden hiervoor is dat er geen hoofdacts beschikbaar zijn in deze periode”, zo laat de organisatie in een persverklaring weten.

cnsjflogo
Er is over het algemeen met teleurstelling maar ook ongeloof kennisgenomen van dit besluit. Voor velen was het CNSJF een vast gegeven geworden. Na zeven prachtige edities met legendarische concerten maakt het festival in 2017 naar eigen zeggen echter ‘pas op de plaats’. ,,Om het evenement op internationaal topniveau te houden zijn er minstens twee artiesten van wereldklasse nodig. Afgelopen maanden is gebleken dat deze in september volgend jaar niet beschikbaar zijn.”
Het wordt volgens Bon Intenshon en Mojo steeds moeilijker om in het betreffende weekend grote artiesten te strikken. Er zijn rond die periode weinig grote acts op tournee en het invliegen van artiesten, hun band, crew en apparatuur voor slechts één concert is zeer kostbaar. De persverklaring besluit: ,,FBI en Mojo zullen zich komend jaar gezamenlijk beraden op de toekomst van het festival na 2017.”
Het CNSJF was de afgelopen jaren verreweg het grootste en meest professioneel opgezette evenement van Curaçao. Het festival, geheel bekostigd door de particuliere goededoelenstichting Bon Intenshon van Gregory Elias, zorgde voor beduidend betere toeristencijfers en ongekend hogere inkomsten in het traditionele laagseizoen, zoals de jaarlijkse rapporten van onderzoeker Tico Croes aantoonden, en kreeg wereldwijd veel onbetaalbare publicitaire aandacht.
Menig Caribisch (ei)land, maar ook daarbuiten, keek met grote bewondering en enige jaloezie naar de opzet en uitvoering. Gedurende de CNSJF-week was er ook altijd een gratis optreden. Het motto was dan ook van meet af aan: van, voor en door Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).