Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Telecombedrijf UTS wenst uitgesloten te worden van de werkingssfeer van de omstreden Landsverordening optimalisering overheidsgelieerde entiteiten van minister José Jardim van Financiën. uts
Dat mandaat heeft de directie de eigen vakbond Sitkom gegeven bij de onderhandelingen die op dit moment plaatsvinden over de wet. De landsverordening is volgens UTS niet alleen schadelijk voor het personeel, maar heeft ook verstrekkende negatieve gevolgen voor de bedrijfsvoering, met als mogelijk gevolg het niet langer meer kunnen concurreren in de telecommunicatiemarkt, zo schrijft de UTS-directie in een brief naar Sitkom. De brief is in handen van deze krant. Hoewel de landsverordening uit de koker van de minister van Financiën Jardim, in de Staten werd aangenomen, is sindsdien vanuit verschillende sectoren - waaronder de Kamer van Koophandel (KvK), Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC), de vakbonden, de Raad van Advies (RvA), verschillende juristen en de Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) - stevige kritiek geuit.
UTS beschouwt zichzelf en de dochterondernemingen als beduidend anders dan de andere overheidsentiteiten. ,,Immers geen van de andere entiteiten exploiteert op commerciële basis een internationaal opererend ‘high tech’ bedrijf dat in een zware internationale concurrentiestrijd is verwikkeld”, zo staat in de brief.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).