Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De door het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) georganiseerde banenmarkt voor jongeren in het Plaza Hotel is goed bezocht.

banenmarktsoaw

Demissionair minister van SOAW Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PS) toonde zich verheugd over de belangstelling van de jongeren. ,,Onze kinderen hebben zin om aan de slag te gaan.” De bewindsvrouw zei ook dat het geen schande is om onderaan de ladder te beginnen. ,,Veel mensen die nu in een hoge positie werken, zijn onderaan begonnen. Het is geen schande om schoon te maken of met dieren te werken. Het belangrijkste is dat je je eigen geld verdient.” Een aantal rolmodellen vertelde over hun start op de arbeidsmarkt.
De banenmarkt werd georganiseerd in het kader van het project Mil Hoben na Trabou. SOAW is vorig jaar begonnen met het project met het doel om de jeugdwerkloosheid, die op dertig procent ligt, terug te dringen. Ongeveer twintig lokale bedrijven waren gisteren aanwezig zijn op de banenmarkt, waaronder General Catering, Curaçaose Wegenbouw Maatschappij (CWM), Floris Suite Hotel en Curinde.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).