Van een onzer versalggevers
Willemstad - Dr. Mariano ‘Pitòsh’ Heyden, zoon van de lokale journalist Mariano Heyden en de lokale ondernemer Reyna Joe, heeft de prestigieuze Australische ‘Discovery Early Career Research Award’ gekregen en de daaraan verbonden beurs van ruim een half miljoen gulden.

marianoheyden

Met de beurs krijgt Heyden de mogelijkheid om zijn wetenschappelijk onderzoek naar strategie, corporate governance en innovatie versneld te doen. De beurs is door de Australian Research Council toegekend, de hoogste raad die belast is met de financiering van innovatief wetenschappelijk onderzoek. Dr. Heyden is als assistent-professor aan de University of Newcastle (UON) verbonden. Hij is tot nu toe de enige wetenschapper van zijn faculteit die de prestigieuze beurs in de wacht wist te slepen.
De beurs wordt toegekend aan een wetenschapper die de doctorsgraad niet meer dan vijf jaar geleden behaalde en op grond van prestaties in korte tijd beschouwd wordt als een internationaal veelbelovend academicus op zijn vakgebied. Voor de Australische overheid geldt de beurs als een middel om innovatie op nationaal niveau te stimuleren en tegelijkertijd jonge topacademici aan het land te binden.
De UON vierde vorige jaar haar 50-jarig bestaan. Heyden ontving in dat jaar de Research & Innovation-prijs. De gelauwerde wordt op de site van de universiteit omschreven als : ,,An out-of-the-box thinker with a razor-sharp mind, dr. Mariano Heyden is working to cement a systematic, nuanced understanding of strategic decision making.”
Heyden studeerde in 2006 af aan de UNA, in 2012 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Hij heeft verschillende artikelen in wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.