Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De verdachten die naar aanleiding van de grote drugsvangst op Hato van 30 oktober zijn opgepakt, zijn gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris die de gevangenhouding rechtvaardig heeft bevonden.

coke

Dat maakt het Openbaar Ministerie bekend. De officier van justitie heeft de gevangenhouding met acht dagen verlengd.
Op 30 oktober heeft de politie 289 kilo cocaïne in beslag genomen op de parkeerplaats van Hato. In totaal zijn er zes mensen aangehouden, te weten M.T. (1965) uit Turkije, F.P. (1965) uit Turkije, K.A. (1963) uit Turkije, F.A. (1963) uit Turkije en E.J.E.W. (1974) uit Curaçao.
M.T. is piloot. Hij en E.J.E.W. zijn in de omgeving van de airport aangehouden met de drugs, wapens, munitie, mutsen en handschoenen. F.P. - eveneens piloot - K.A. en F.A. zijn op Hato aangehouden op het moment dat ze een luxueus jetvliegtuig wilden boarden. Ook het vliegtuig is door het Openbaar Ministerie in beslag genomen.
Na de aanhouding heeft de politie ook een inval gedaan in drie kamers van een hotel in Otrobanda. Hierbij werd 7.000 gulden in beslag genomen en zijn een man en een vrouw met Turkse nationaliteit en een man met Duitse nationaliteit aangehouden. Politiewoordvoerder Imro Zwerwer meldde toen dat er verder onderzoek wordt gedaan naar de herkomst van de coke.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.