Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De medicatie voor hiv-patiënten is voldoende voorradig in de apotheek van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos). Dat laat het ziekenhuis in een schriftelijke verklaring weten. scheper
Sehos reageert hiermee op de kritiek van de organisatie Cura+, die de belangen behartigt van hiv-patiënten en zich ook inzet voor preventie en zorg, omdat de apotheek van het ziekenhuis de medicatie die een hiv-patiënt nodig heeft niet kon leveren of te laat leverde. ,,De nodige medicatie voor hiv-patiënten was op het moment van de publicatie van het artikel onderweg naar het Sehos en is op dinsdag 1 november 2016 (gisteren, red.) aangevuld.”
Sinds oktober is het Sehos in overleg met de SVB over het tekort aan materialen en medicatie, waaronder dus ook de hiv-medicatie. ,,De SVB heeft het Sehos volledige garantie gegeven voor een continue levering aan (medisch) materiaal tot en met december 2016”, zo laat het Sehos weten. ,,Medicijnen zullen dus vanaf nu gegarandeerd beschikbaar zijn tot aan het einde van het jaar. Vanaf januari 2017 zal er een andere regeling betreffende de budgettering van toepassing zijn. Deze regeling zal zorgen voor structurele oplossingen op budgettair gebied. Hierover zijn de betrokken partijen nog in onderhandeling.”
Cura+ heeft afgelopen maandag om de tafel gezeten met de directie van het Sehos en ook het hoofd van de apotheek. ,,Er is uitleg gegeven over de huidige stand van zaken en beide partijen hebben aangegeven open te staan voor constructieve gesprekken in de toekomst. Hierbij benadrukt het Sehos dat de privacy van de hiv-patiënten, zoals gebruikelijk uiterst serieus wordt genomen. Ook beslissingen omtrent medicatie worden te allen tijde geëvalueerd en besproken met de betrokken partijen”, aldus Sehos.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).