Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een grote schoonmaakactie op de vlakte van Hato heeft gisteren 350 Selikor-zakken afval opgeleverd.
De schoonmaakactie was georganiseerd door de Child First Foundation (CFF).

schoonmaak

Ongeveer honderd vrijwilligers maakten gisteren het gebied rond San Pedro schoon. Bijna een derde van de vrijwilligers bestond uit kinderen, waaronder scholieren van de After School Academy van Kolegio Nechi Pieters te Buena Vista, de Marnixschool en het Radulphus College. Ook het vrijwilligerskorps van de Brigada di Seguridat i Formashon hielp mee met de schoonmaak.
Volgens Melinda Domacassé van CFF is er gekozen voor San Pedro, omdat dat deel van het eiland vaak over het hoofd wordt gezien, ondanks dat een speciale plek is waar mensen vaak fietsen, wandelen en mediteren. Op de vlakte zelf lag veel zwerfafval, maar het merendeel van het verzamelde afval was aangespoeld. Het gaat hierbij om producten die helemaal vanuit Afrika door de stroming zijn meegevoerd, maar ook is er afval gevonden uit Venezuela, dat rond het eiland is meegevoerd door de stroming en door de passaatwind en aan de noordkant terecht is gekomen.
Child First Foundation bestaat sinds 2009 en heeft tot doel tot een betere en meer bewuste Yu di Kòrsou te komen, die gezond is en vreedzaam leeft. De stichting wil dit bereiken door aandacht te besteden aan een holistische benadering van opvoeden, waaronder het belang van goed eten, genoeg slapen en een bewuste goede ademhaling.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).