Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose consumentenbond Fundashon pa Konsumidó heeft de afgelopen tijd veel klachten over slechte service van Insel Air binnengekregen. insel Het gaat hierbij onder andere om klachten over vertraging, niet aangekondigde annuleringen en slechte communicatie.
,,De klachten zijn structureel. Veel klanten voelen zich machteloos omdat zij voor bepaalde routes in de regio afhankelijk zijn van de luchtvaartmaatschappij”, zo stelt Fundashon pa Konsumidó. De consumentenbond vraagt Insel Air dan ook dringend om transparanter te worden in hun communicatie en hun vluchten te evalueren en structureren naar de normen die voor iedere internationale vliegtuigmaatschappij gelden.
De consumentenbond vindt dat het tijd wordt dat de overheid regels opstelt voor het omgaan met vliegtuigmaatschappijen die in gebreke blijven. Er moeten vaste bedragen komen voor het compenseren van reizigers wanneer maatschappijen niet aan hun beloftes voldoen, conform het Verdrag van Montreal. Hierin wordt een gestandaardiseerde behandeling van klachten gereguleerd voor de landen die zijn aangesloten bij de International Civil Aviation Organization (ICAO). Naast vertraging en annulering wordt in het verdrag ook de verantwoordelijkheid bij sterfgevallen, gewonden en schade of verlies van bagage geregeld.
De consumentenbond wil de regering van Curaçao middels een petitie vragen zich te buigen over bovengenoemde punten uit het verdrag. De petitie zal worden aangeboden aan de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP). Fundashon pa Konsumidó vraagt alle reizigers de petitie te ondertekenen om haar verzoek kracht bij te zetten. De petitie kan online worden getekend bij het kantoor van de consumentenbond of online via de Facebookpagina van de stichting.
Insel Air-directeur Edward Heerenveen, was gisteren niet bereikbaar voor een reactie.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).